Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2009 20:27 - Eвропейски съюз - BG - Работни заплати !?
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
0



Европейски заплати у нас - след 45 години 30.09.2009 13:57 Анализ на международната рейтингова агенция "Мудис" image Доходите на глава от населението в България и Румъния могат да достигнат средните равнища за Европа след 40-45 години, а в другите държави от Централна и Източна Европа - след 30-40 години, а не след 15-20, както се очакваше преди икономическата криза.

Това съобщи международната рейтингова агенция "Мудис" (
 moodys.com), цитирана от Ройтерс и БТА.

Един от резултатите от кризата е, че процесът на конвергенцията на тези страни във връзка с доходите на глава от населението ще бъде по-бавен и ще продължи по-дълго от първоначалните очаквания, посочват анализатори.

Според някои от тях преди кризата процесът на конвергенция се очакваше да продължи 15-20 години. Сега в някои държави той ще отнеме 30-40 години, а в други - дори повече, отбелязва Кенет Орчард, анализатор на "Мудис", който отговаря за Полша, Балтийския регион и Балканите.

Конвергенцията в Полша можело да отнеме 30 години, а в България и Румъния - от 40 до 45 години.

Но в същото време анализатори от "Мудис", присъстващи на Централноевропейската среща за инвестициите, организирана от Ройтерс във Виена, са на мнение, че има малка вероятност за повишение на кредитните рейтинги на тези държави през следващите няколко години предвид нарастването на бюджетните им дефицити и влошаването на перспективите за развитие.
още по темата image "Мудис": Рецесията в България ще е 5%


Благодарение на подкрепата на Европейския съюз и Международния валутен фонд (МВФ) икономическите спадове в резултат на икономическата криза в тези държави бяха забавени, отбелязва вицепрезидентът на "Мудис" Дитмар Хорнунг.

Според Хорнунг и Орчард икономиките и пазарите в региона са все още крехки и правителствата трябва да разрешат проблемите, свързани с бюджета, преди рейтинговата агенция да преразгледа перспективите за суверенните им кредитни рейтинги.
  Източник: VESTI.bg



Тагове:   съюз,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012636
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779