Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 21:25 - Специален поздрав за всички, които сърфират из интернет и лавират по BG-шосетата !
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 1969 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 06.11.2011 15:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Но искам и аз да се самопоздравя с всички останали, с най-подходящата песен за случая.              
image
За какво става въпрос - днес около 17.30 часа прибирайки се от с. Козловец към гр.Свищов, точно в района на бившите погреби до града подобрих рекорда си при преминаване през дупка. Там има само една "хубава" дупка и аз, който я знае, който постоянно минава по този път се възползвах от възможността да подобря рекорда си, както заявих - резултата е следния: две укривени джанти на любимата ми кола  ВАЗ-2101. Придвижих се до блока в който живея, но как, при положение, че колата има само едно резервно колело, а четирите колела са с безкамерни гуми (е аз возя и две резервни вътрешни гуми за такива случаи)?  На предното колело гумата спадна окончателно пред блока, а аз тренирах бърза смяна на задно колело и вместо да изпращам мислени "поздрави" на всички от, които зависи състоянието на пътищата ни, предпочетох да не се бавя с действията си - работа и "поздрави". Миналата година пътувайки от Свищов за Троян точно преди с.Божурлука пак със скорост 80км/час на видимо добър път изведнъж виждаш само една дупка и няма време да реагирам, защото няма време да погледна в огледалото за обратно виждане  дали не ме изпреварва някой, че тогава да избегна дупката и резултата е следния: укривена джанта но само на едното колело. За пътя с.Божурлука-с.Стежерово-с.Българене изобщо не искам да споменавам нищо!? Пътувал съм по различни пътища из България, а положението с дупките е отчайващо. При голяма концентрация на дупки е по малка вероятността да улучиш фатална дупка, а може би и за това не се отремонтирват пътищата за да се спазва скоростта според пътя - няма нужда от: разходи за ремонт, определени пътни знаци,  полицейски патрули, които да контролират скоростта и т.н. Сега мислейки си за пътната мрежа на измислената ни държава, Ви предлагам да не отправяте "поздрави" към близките хора на всички от които зависи пътищата ни да са в това състояние (те нямат никаква вина), а да помолим администраторите на Blog.bg да открият и Категория -  Пътища-BG. Полза от категория-Пътища-BG: качените материали постоянно да се изпращат на всички от които зависи да се променят нещата,  всеки от нас по-всяко време ще знае състоянието на пътя по който му предстои да пътува и може би ред други свързани с пътища - BG !? image  image  image imageimage image
image



www.trud.bg/Article.asp
Осъдиха държавата с 160 000 заради дупка, убила дете image
image

Снимка: БГНЕС

На път за Сопот, където в неделя откри пречиствателна станция, премиерът Бойко Борисов премина през участъка Баня – Карлово и остана смаян от близо 20-сантиметрови кратери на шосето.

Моментално, още от днес, започва аварийно запълване на дупките по разпореждане на премиера, съобщи местната структура на ГЕРБ.

В агенция „Пътна инфраструктура” има доклад за състоянието на пътя, но въпреки това досега не е направен ремонт, разказва директорът на Пловдивското областно пътно управление Атанас Ташков, цитиран от БГНЕС.

За ремонт на участъка са необходими около 10 хиляди лева. Той не влиза в проекта за рехабилитация на пътя към Карлово, който трябва да бъде завършен следващата седмица и да бъде открит от министър-председателя.
 

www.dnes.bg/bulgaria/2010/09/05/kakvo-triabva-za-da-se-zapylni-dupka-na-pytia.98083





Тагове:   дупки,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012240
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779