Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2012 11:26 - Всичко в интернет може да се открадне
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.01.2012 11:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
5 Януари, 2012 10:16
image
 

„Правилото, което казвам на всеки, е да знае, че няма електронно съобщение или нещо, което прави в интернет, което да не може да бъде откраднато, прочетено от някой друг. В това число и всички кредитни или дебитни карти”. Това заяви в предаването на бТВ „Тази сутрин” компютърният експерт Вени Марковски.

Той обясни, че за разлика от обикновените кражби, при които можеш да видиш откъде са влезли в дома ти и какво са откраднали, в интернет това обикновено не е известно и може да бъде скрито много добре.

Експертът разказа и за най-голяма кражба в интернет. В една нощ Макс Уилсън поема контрола върху всички откраднати от хакери кредитни карти в света. Стойността на удара е около два милиарда долара. Макар че се превръща в герой на две книги, той в момента е в затвора.

Какво е обаче бъдещето на кибепрестъпността? „По прогнози на експерти остават 4-5 години, в които хакерите ще продължат да извършват престъпления без особен страх от наказания”, заяви Вени Марковски. Той допълни, че след две години преговори, в България ще дойде агент на ФБР, който ще работи заедно с Явор Колев в ГДБОП.

Експертът посъветва хората да бъдат много внимателни и всеки, който има банкова сметка, да поиска от банката да получава известие при движение на парите му – дори и на един лев. „Това е единственият начин да разберете, че някой ви пипа по сметката. Доста банки го предлагат, но малко хора го ползват. Бандитите вече крадат по малко суми. И така трудно се хващат”, обясни специалистът.

fakti.bg/technozone/27068-vsichko-v-internet-moje-da-se-otkradne



Тагове:   интернет,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3020009
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779