Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 11:20 - Узаконяваме си терасите лятото
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.02.2012 13:52


image Снимка: Виктор Леви

София. Столичани ще могат да узаконят остъклените си тераси през лятото. Очаква се тогава да е готова специална схема, по която хората да преобразяват балконите си, съобщиха от общината.

Тъй като в момента нямаме предложена алтернатива, не правим и проверки дали обектите имат разрешителни, обясни шефът на общинската дирекция "Контрол по строителството" Влади Калинов. Проверяват се само единични случаи. Глобата за балкон без разрешително е същата както за незаконно строителство - от 500 до 5000 лв.

По думите на Калинов в средата на годината общината ще е готова с програма, чрез която съседите от входовете да подават общ проект за визията на балконите им. Ако не дадат план, който да бъде одобрен, ги застрашава принудително премахване на остъкленията. Бутането на незаконните балкони обаче няма да е самоцел, каза още Калинов. Идеята е нещата да се случат. Обмисля се обновяването на балконите да е свързано със санирането. През лятото ще има цялостна политика за санирането в София, обеща и главният архитект Петър Диков.

Още по темета - четете в "Стандарт"!

www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/uzakonyavame_si_terasite_lyatoto-133285.html


Тагове:   тераси,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3022196
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779