Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 20:39 - Река Дунав замръзва - гр.Свищов - 09.02.2012 год.
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 2703 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.11.2013 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
image imageimage image

Съвсем скоро ще дойдат екстремални зими, пълни със стихии и аномалии, предупредиха учени от цял свят, цитирани от Нюзру.

Според тях предстоящата зима ще бъде една от последните нормални, през които човек ще може без проблеми да кара шейна и ски или да си играе със снежни топки.

Учени от Междуправителствената експертна група предупреждават, че през следващите зими ще има много крайности. Доказателство са неочакваните снежни бури в навечерието на Вси светии в САЩ, взели човешки жертви.

Нивото на валежите ще бъде катастрофално. Потопи, случващи се веднъж на 20 години, вече ще има по два пъти за десетилетие. Много области на Земята ще станат кошмарни за живеене. (24часа)
www.24chasa.bg/Article.asp

Задава се люта зима в Европа, предупредиха британски синоптици вчера. Според тях жителите на континента трябва да се готвят за силни и продължителни студове, предаде ИТАР-ТАСС.

Прогнозите на британските метеоролози са разработени въз основа на анализ, съпоставил температурните промени в световния океан със силата на теченията в Атлантика, които според учените определят характера на зимата в Европа.

Други британци отиват в предвижданията си още по-далече. Според алтернативно фундаментално изследване, направено от метеорологичната служба към Министерството на отбраната на Великобритания, "Европа може би навлиза в нов малък ледников период, през който средната денонощна температура на въздуха съществено ще се понижи", цитира ИТАР-ТАСС. Не се посочват конкретни цифри.

Подобни резки промени в климата на Европа не са непознати в историята. Така е било например преди 300 г., когато в течение на няколко десетилетия зимите са останали необичайно студени. Нещо подобно, изглежда, се задава и сега.

Според Би Би Си с тези застрашителни прогнози вече били запознати някои от водещите министри в британското правителство. Не е ясно обаче каква е била тяхната реакция и дали на държавно ниво ще има дискусия по въпроса с предложения за съответната подготовка. Засега няма подобни научни прогнози от Америка.

Преди месец Центърът за Югоизточна Европа прогнозира, че предстоящата зима в нашия регион ще бъде много мека. В някои части на Балканския полуостров средните месечни температури щели да бъдат с октоло 5-6 градуса над обичайнитеза сезона.
www.24chasa.bg/Article.asp

05.11.2011год - Учени: Идат кошмарни зими

 



Тагове:   дунав,


Гласувай:
5



1. zaw12929 - ЗИМАТА ЗАМРЪЗНАЛИЯ ДУНАВ Е СТАВАЛ ...
09.02.2012 21:03
ЗИМАТА ЗАМРЪЗНАЛИЯ ДУНАВ Е СТАВАЛ УДОБЕН ПЪТ ЗА ШЕЙНИТЕ И ПАЗАРИТЕ МЕЖДУ ЗИМНИЧ И СВИЩОВ. ЗАЩОТО НЕ Е ИМАЛО ПРЕЧКА ДА СЕ ПРЕМИНАВА
ДУНАВ МНОГО ПЪТИ Е ЗАМРЪЗВАЛ- И ЧАКАЛИТЕ ОТ РУМЪНИЯ СА ВЛИЗАЛИ У НАС. ПОСЛЕДНИТЕ ГОЛЕМИ ЗАМРЪЗВАНИЯ СА ПРЕЗ 1953, 1974, КОГАТО ЛЕДЪТ Е РАЗБИВАН СЪС ЗЕМСНАРЯДИ ОТ ВОЙСКАТА
цитирай
2. kleopatrasv - Величественният Дунав няма да с...
09.02.2012 21:19
Величественният Дунав няма да спре. Засега само малко е тъжен и помръкнал, затова е замръзнал.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019770
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779