Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 18:20 - Хората не познават лечебните свойства на храните
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 1904 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 21.04.2012 18:25


image 21.04.2012  Автор : Интервю на Севдалина Пенева

image

Снимка: bnr.bg 

Проф. Христо Мермерски: Хората не познават лечебните свойства на храните

Фармацевтичната индустрия ни е превърнала в роби на хапчетата, казва известният професор и водещ на предаването „Нашата храна – нашето здраве“ по телевизия СКАТ

 - Професор Мермерски, възможно ли е при съвременния начин на живот и ежедневния стрес, на който сме подложени, да се лекуваме единствено с природни продукти, без да прибягваме към химия?

- Ще дам един пример с лекарство за високо кръвно налягане, което според ортодоксалната медицина трябва да се приема цял живот. Няма да назовавам името му, ще кажа само, че то има 36 странични ефекта върху човешкия организъм.

В същото време природната медицина предлага рецепти, които могат да ви излекуват, тоест трайно да понижат кръвното, без да вредят. Или пък съвсем скорошен случай – една жена беше лежала  в болница 90 дни за лечение на алергия (от това заболяване страда всеки трети човек) без да постигне резултат. С помощта на природната медицина обаче се излекува напълно.

Читателите на „Десант“ ще имат възможността да се убедят сами в силата на природата, която ни заобикаля. Във всеки брой на вестника ще разглеждаме две основни направления. Едното ще посветим на това да убедим хората за неподозираните качества на над 200 вида храни, които имат и противораково действие.

Второто направление ще бъде под надслов: „Как се излекувах от…“ и в него хората ще разказват как с „бабините илачи“ са се излекували от синузит, артрит, гастрит, киста на бъбреците и т. н. В третата част ще включим ролята на витамините, на аминокиселините, на макро- и микроелементите. Нещо, което не може да бъде намерено в никой друг вестник.

- Можем ли да набавим всички необходими на организма витамини, без да купуваме хранителни добавки?

- С едно морковче само ще си осигурите необходимата доза витамини А и С за цели четири дни. С един домат (не от тези, които внасят от Турция с вид на топки за тенис обаче, а един нашенски – от Пловдивски или Пернишки регион) ще постигнете същия ефект, без да пиете допълнително произведени в съмнителни лаборатории по химичен път „витамини“.

Много е интересно да се знае, че гроздето и червеното вино съдържат много силно антикарциногенно вещество. Наскоро приключи едно изследване на Световната здравна организация, което показва, че ако искаме да намалим броя на раковите заболяване (всеки ден 100 човека разбират, че са болни от рак), трябва да консумираме не по-малко от 400-500 гр. плодове и зеленчуци дневно.

И още нещо – не бива да забравяме, че в България продуктите са много по-качествени. Доказано е, че ако консумираме плодове и зеленчуци от района, в който живеем, антикарциногенните вещества ще са много по-силни, отколкото ако ги внесем отнякъде. Защото при превозването много от плодовете губят значителен процент от хранителните и лечебните си качества.

Например витамин С не обича да стои на слънце. Така че по-добре изяжте една червена чушка, която съдържа витамини, колкото един килограм вносни лимони, а и е по-вкусна.

- Откога се занимавате с природолечение? Как открихте лечебната сила на храните?

- С това се занимавам още от 60-те години на миналия век. Изучавал съм всички въпроси, свързани с лечебните качества  на храните при преподаватели, повечето от които бяха учили или специализирани в чужбина. Аз не съм лекар, а агробиолог. Нито в медицината, нито в хранително-вкусовата промишленост, нито в колежите по готварство и туризъм, нито в училищата обаче се изучават лечебните качества на храните.

Затова в моите две книги „Учебник по здравословни храни, здравословно хранене, народна и природна медицина“ съм представил точно тези неща. В първия тим има съвети как да се предпазим от заболяване, а вторият сдържа над 9000
рецепти за лечение на различните заболявания.

Включени са и разкази на хора, които са оздравели, без да ползват лекарства. Например, една жена ми се обади и ми каза, че й се налага да й се прави операция за отстраняване на киста на яйчниците. Интервенцията беше насрочена за след седмица.

Аз й предложих да  пробваме нещо, което, ако не помогне, поне няма да навреди. Казах й всяка вечер, като си ляга, да напоява добре един тампон със захаросан мед  и да го слага във влагалището си, а на сутринта да го маха. Когато отиде на лекар на 6-я ден се оказа, че тази киста вече я няма.

Друга жена ми се обади, че момченцето й има синузит и в болницата не са могли да му направят пункция, а това е една процедура с една огромна игла, която пробива хрущяла, за да стигне до синусите и да изсмуче гнойта. Подуло му се беше и окото на детето. Разполагаме с рецепти, чрез които пациенти само за един ден изхвърлят всички течности. Предложих й няколко от тях и проблемът се реши.

Псориазисът трудно се лекува, но аз мога да гарантирам излекуване и на това заболяване.
Занимавам се над 50 г. с тези въпроси и колкото повече времето минава, толкова повече се удивлявам колко много природата се е грижила за нас и колко малко ние се грижим за нея.

- Помага ли ви някой в събирането и обработването на текстовете във вашите книги?

- Голям мой помощник е моят син. С него обсъждаме всяка дума от моите книги.
Единственият ми неуспех засега е лекуването на варикоза и диабет, но и това смятам да постигна.

Помагат ми и всички тези хора, които споделят с мен изпитани начини за лечение с природни продукти, предавани от поколение на поколение. Една жена на средна възраст скоро ми каза, че с моя рецепта си е излекувала перде на очите.

Иначе операцията на око излиза около 2000 лв.
Друг пример – от простата страдат 50 процента от мъжете, навършили 50 г. Медицината предлага едни хапчета, които само отпушват пикочните пътища, а след това често се прибягва и до операция. Ние имаме много ефикасна рецепта. Обади се един 54-годишен мъж и каза, че след като е пил 4 пъти от лекарството, което му предложихме, се чувства като младо момче.

- В предаванията си по телевизия СКАТ често препоръчвате използването на прополис. Той губи ли качествата си, ако е разтворен в спирт като клеева тинктура?

- Това зависи от случая. На тази тема можем да говорим много, но това ще стане в следващите броеве на вестника.

Само ще спомена една от най-важните способности на прополиса – тя е против кървене на венците. Мажат се сутрин. Ако се мажат 1 или 2 пъти седмично, един млад човек никога няма да страда от кариес.

www.Desant.Net

znaniebg.com/


Тагове:   здраве,


Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3018988
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779