Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 19:31 - Аргументи ->29.09.2012 - 23.06.2013 <- Днес
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: Коментари: Гласове:
2



       Аргументи-БГ

Меглена Кунева: Съюзи с БСП и ГЕРБ са невъзможни
29 септември 2012 09:14 | Аргументи бг
  image

“В някои страни се управлява в рамките на закона, а в България – в рамките на шегата. Има ли “зелена светлина” от държавата да се търси частен инвеститор за „Белене“ и кога е станало това? Кога държавата реши, че искаме 100 % частен инвеститор? Прекратен ли е договорът за Белене – ако да – кога, ако не – защо.”

Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие на дебата за АЕЦ “Белене”, съобщават от пресофиса на “България на гражданите”.

На пресконференция в Силистра, Кунева остро разкритикува премиера Борисов и за преговорите по газопровода “Южен поток”, при които липсват публични данни. “Пакетно преговаряха по “Южен Поток” и АЕЦ “Белене”. Докъде се стигна?”, попита Кунева и постави следните въпроси за изграждането на газопровода, чиито отговори са важни за българското общество: Какво се обеща и за сметка на какво? Чии са тръбите и колко газ минава по тях? На кого се плащат таксите и колко години България няма да получава приходи? Меглена Кунева коментира, че вместо, премиерът да я пита през медиите за делото САПАРД, да си припомни, че по времето на осъществяването на аферата той е бил главен секретар на МВР.

“Там трябва да се разследва”, каза още Кунева и допълни, че “не приема подобно страхливо поведението на премиера”. “Ще предложим на премиера да му правим справките, за да не говори глупости”, отбеляза Кунева, като го призова: “Вместо да обяснява на хората, че са хванали хиляди тонове кокаин, да покани журналисти, когато тези т.нар. “тонове наркотици” се изгарят, каквато е практиката в цял свят”. “Имаме един много богат човек на върха на държавата. Не, никой вече не вярва на историите с филиите от детството му. Подценява се интелигентността на българина. Това е причината премиерът винаги да се появява сърдит на публични срещи и пред журналисти – така прикрива, че е лековат като аргументи. Ако не можеш да предложиш на хората смислен разговор, то не можеш да им предложиш и смислено управление. Те са просто непрофесионалисти”.

С тези думи Кунева оцени управлението на ГЕРБ. “Движение България на гражданите” е заплаха и за ГЕРБ, и за БСП, както и за други партии, но категорично няма да се правят никакви съюзи. Нито с БСП, което е невъзможно по идеологически причини, нито с ГЕРБ, които страдат от носталгия по миналото на Тодор Живков, а премиерът се хвали, че днес се строяло като по тоталитарно време”, подчерта още председателят на партията.

“И след като опитаха да ме спрат как ли не, включително с регистрацията ни, чрез закон „Анти-Кунева“, с финансиране на кампании срещу мен в подземни сайтове и медии, нека да му е ясно – няма да правя коалиции, защото му нямам доверие”, изтъкна Кунева като поясни, че за “Движение България на гражданите” целта е спечелването на изборите само и единствено по правилата. Кунева попита, защо ГЕРБ не искат да намалят партийната си субсидия, която е в размер на 20 милиона лева годишно и подчерта, че “срещу милионите на Борисов ще се боря чрез срещи с хората, дори в най-малките населени места в страната”. Меглена Кунева беше категорична, че заплахите срещу представители на Движението няма да попречат на хората да изразят политическата си воля, което ще стане видно на самите избори.

“Ситуацията в страната прилича на разтурен цирк. На хората се обяснява, че инфлацията е нулева, но виждат реалността в хладилника си”, коментира и Калин Томов, секретар на “Движение България на гражданите”.

“Вижда се вече краят на този режим. Премиерът ще прибегне до фалшификация, за да спечели състезанието, но дори и Кадафи падна от власт, защото само с тези механизми не може да се оцелее”, допълни Томов. На среща с обществеността бяха представени членовете на Опорния екип на “Движение България на гражданите” в Силистра. Водач е Вилиян Илиев – предприемач, икономистите Десислава Христова и Зорница Митева, както и Яница Никова, студент по икономика на туризма.

argumenti-bg.com/19232/meglena-kuneva-sayuzi-s-bsp-i-gerb-sa-nevazmozhni/


                                                                                                                                                                                       image Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев И двамата видяха близки позиции с ДСБ 23 юни 2013 18:10    
image Борисов също търси път към десните. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ”Движение България на гражданите” Меглена Кунева протегнаха ръка към Радан Кънев, който днес застана начело на ДСБ. Кунева и Борисов и изпратиха поздравителни писма до новия председател на тъмносините.

”Вие поемате политическото лидерство в труден за десните партии момент. Трудности, които разбираме и споделяме през нашия политически опит. Трябва да намерим смисъла на широката и искрена дясната представителност на хората, които отхвърлят политическата неискреност и сивите коалиции”, се казва в поздравителното писмо на Кунева.

Тя обяснява, че позициите на ДБГ по отношение на политическия картел, видимо съвпадат с изразените позиции на ДСБ, с които имат „обща нетърпимост към задкулисното влияния на олигархичните бизнес кръгове и към подмяната на волята на българските избиратели”.

”Като отчитаме това, а също и факта, че резултатите от последните избори, налагат по естествен начин  двете партии за отговорна алтернатива на партиите в парламента се надяваме във Ваше лице да открием партньор за осмисляне пътя към изграждането на не само автентична, но и силна дясна платформа в България”, завършва Кунева.

В писмото на Борисов пък се посочва, че той и партията му желаят успех на Кънев, „защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство”.

Надявам се занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма. В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различнията си. Уверен съм, че в името на демокрацията, трябва да намерим път към по-добър диалог между нашите две формации”, се казва още в писмото на Борисов.  Според него такива са и очакванията на всички десномислещи хора в страната.

www.dnes.bg/politika/2013/06/23/borisov-i-kuneva-protiagat-ryka-na-radan-kynev.191631



Гласувай:



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012572
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779