Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2013 17:17 - No ->2013.05.13 - 2013.06.26<- comment
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 2271 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.06.2013 17:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кунева и ръководството на партията й подадоха оставка (допълнена)
Последна промяна в 17:35 на 13 май 2013
image

Меглена Кунева и националният съвет на партията подадоха оставка.
Фотограф: Красимир Юскеселиев

image

12 май   Целият национален съвет на "Движение България на гражданите" (ДБГ) подава оставка заради изборните резултати на партията. Това обяви лидерът на формацията Меглена Кунева на пресконференция днес. Според данните на ЦИК ДБГ остава под 4-процентната бариера за влизане в парламента с резултат от 3.3%.

Решението за оставката ще бъде обсъждано следващата седмица от разширеното ръководство на партията.

Това е изборна загуба, но не трябва да се отчайваме, заяви Кунева. Тя добави, че може да печели, но при ясни правила. По думите й ДБГ е загубило вота, защото не успели да убедят хората, че си струва да се погрижат за страната си, да гласуват и най-вече че има и "друг начин" за правене на политика.

На въпрос дали отново би станала лидер на партията, Кунева отговори, че тя самата не се е кандидатирала за лидер преди. Няма да се кандидатира формално и сега, но ако колегите ѝ решат, че това е крачката, която те искат да видят от нейна страна, тя "ще разпознае отговорността си".

"Нямаше истински разговор нито преди, нито по време, нито дори веднага след изборите, за най-тежките проблеми, пред които е изправено обществото ни", каза председателят на "Движение България на гражданите" и добави, че изборите са били "нечестни в гражданския смисъл на думата".

"Осъмнахме отново с един двуполюсен модел. Той се нарича "Представени и непредставени", каза още Кунева и добави: "Изгубихме възможността България да формира правителство с ясна управленска програма и ясна политическа отговорност".

"Правителство в сегашния парламент, доминирано да кажем от ГЕРБ, е проблематично от гледна тока на това, каква част от него кога трябва да бъде в прокуратурата и не знам как ще изпълнява служебни задължения", каза говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков в отговор на въпрос за бъдещето на формацията.

"Правителство, доминирано от левицата заедно с другата левица, "Атака", означава финансовият министър, въвел плоския данък, да изпълнява плана "Сидеров" за национализация", продължи той и добави, че има ниша за несъгласните и непредставените, която "Движение България на гражданите" може да запълни.

По-рано днес ръководствата на ДСБ и СДС също обявиха, че подават оставка заради неуспешното си представяне на изборите.
www.dnevnik.bg/

Започват преговорите за ново дясно обединение

Автор: Владимир Йончев Публикувана на 26 юни 2013 в 14:04 

imageМеглена Кунева и Найден Зеленогорски, Снимка: БГНЕС

Преговорите за ново дясно обединение започват днес в 14 часа. Това съобщиха Меглена Кунева и Найден Зеленогорски, който е упълномощен от Движение България на гражданите да води преговорите.

В тях засега участват ДСБ, Зелените, Синьо единство (на Надежда Нейнски и Мартин Димитров) и Свобода и достойнство на Касим Дал и Корман Исмаилов, и граждански обединения.

„Отворени сме и за други партии, с изключение на ГЕРБ“, заяви Кунева.

Новата дясна формация ще бъде от типа гражданска платформа по модела на германския Християндемократически съюз (CDU) на Ангела Меркел. В Полша партията на Доналд Туск се казва точно така: Гражданска платформа, посочи Меглена Кунева.

Тя се обяви за незабавна оставка на правителството и избори в края на септември.

offnews.bg/





Тагове:   година,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019339
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779