Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 17:24 - Гръцките синдикати отново парализираха със стачка страната
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
1




image © image
Източник: Snews.bg
Публикувано: 16:15 / 27.04.2010
Гърция отново е парализирана заради стачка, свикана от синдикатите в знак на протест срещу поисканата от управляващите социалисти финансова помощ от ЕС и МВФ. Двата основни профсъюза - Федерацията на държавните служители и Общата конференация на труда призоваха членовете си да се включат в протерстите. В стачката участват и служителите от градския транспорт в Атина и Солун, които спряха работа за шест часа.

Гърците се опасяват, че положението им ще бъде допълнително затруднено, тъй като съюзът и фондът настояват за още по-строги съкращения на заплати и надбавки. Правителството вече оряза заплатите в държавния сектор, повиши данъците и замрази пенсиите. Суровите мерки включват още сливането и закриването на стотици държавни организации.

Повечето фирми ще бъдат подложени на закриване или сливане, те имат оперативни разходи, които пряко или косвено утежняват бюджета. По данни на правителството в Гърция има около 10 000 държавни организации и служби, половината от които са недействащи. Целта на кабинета е през май да бъдат закрити или слети 102 организации и служби, а до края на годината същото да се случи на няколко вълни с още 250 организации.


www.snews.bg/85481.html


Тагове:   Отново,   стачка,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019362
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779