Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2010 07:44 - Протести - в Гърция постоянно, в България според ситуацията !?
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.04.2010 07:23


Няма трайни приятели, няма трайни врагове, а има само трайни интереси.
blog.bg/post.php

1.

image
............................................................................................
2.
Борисов вика Първанов на избори
Ако има митинги, ще протестирам на другия тротоар, отсече премиерът
Президентът и аз да се откажем от мандата, да се явим на избори и да решим проблема, ако има такъв. Излизай, Първанов, веднага на избори! Така премиерът Бойко Борисов изрази възмущението си от последните критики на държавния глава.
Завчера Първанов заяви, че правителството не защитило достоен бюджет за войската и че не са отделени пари за социални дейности.
Премиерът пък отвърна на удара с мотива, че президентът вече втори мандат е върховен главнокомандващ, а непрекъснато се откриват далавери в армията. "Защо трябва всеки Божи ден да носим на гръб пасивите на предишното правителство, а президентът все да се вихри на бял кон? Нима не е знаел за проблемите в армията", коментира за "Стандарт" Борисов. Той подчерта, че вече се е изморил да обяснява безумията на предните управляващи. Осем месеца полагам неимоверни усилия - да стабилизирам държавата, да излезем от кризата, а трябва непрекъснато да нося отговорност за неща, за които нямам грам вина, ядоса се премиерът. Затова той бил готов да се тества и на още един вот.
Писна ми всеки ден някой да ме плаши със стачка, допълни Борисов по повод заплахите на синдикатите, че ще излязат на улицата заради някои от антикризисните мерки. "Добре дошли са! Аз ще протестирам на другия тротоар", отсече Генерала. Според него, щом профсъюзите са мълчали през последните четири години, сега трябвало да кажат срещу кого излизат. Срещу правителството, което е създало проблема или срещу това, което се опитва да го оправи, попита риторично Борисов. Той не бил съгласен да "обере, това което са направили синдикатите, президентът, всички мошеници от БСП и Синята коалиция за тези 20 години".
Сияна Севова

paper.standartnews.com/bg/article.php


......................................................................................................................................................................................................

3.
Политика
Борисов от екрана: Първанов е виновен, Станишев е прав 29.04.2010   Негласната война президент–премиер набира скорост  
image

Снимка: Булфото

"Върховният главнокомандващ на въоръжените сили (Георги Първанов – бел.ред.) е допуснал в Българската армия да се направят най-големите поразии", коментира пред БНТ премиерът.

"Министри – крадци, проекти и военни сделки са сключвани абсолютно неизгодно за държавата", добави Бойко Борисов.

"Армията е задлъжнявала със стотици милиони за глупави сделки", добави той и попита на кого му е притрябвало малкото НДК.

Според него 20 години президент, синдикати и БСП са си преразпределяли властта и сега искат да кажат, че ГЕРБ са довели проблемите със себе си.

Още по темата   Първанов предупреди за влошаване на икономическата ситуация Президентът и аз да се откажем от мандата...

"Ако държавният глава декларира, че е социален президент, как е допуснал за четири години да се натрупат на един работник по 300-400 дни отпуски. Защо не се грижите за здравето на работника", попита Борисов Георги Първанов и синдикатите.

Министър-председателят заяви, че вече разбира какво се случва на Сергей Станишев, след като наблюдава процесите в БСП.

"Аз вече истински съжалявам, че той също е принуден да опере пешкира в БСП", каза той и добави, че Георги Първанов е наложил тройната коалиция на Станишев.

Борисов поясни, че е било пагубно за Станишев да управлява с царя и Ахмед Доган и допълни, че той не е могъл да вземе нито едно решение.

"Направих си труда и гледах стенограмите от старите Министерски съвети. Идеите и мисленето на Станишев са били правилни", заяви още Бойко Борисов.

Що се отнася до прогнозите му, че ДДС-то може да се вдигне до 23-24%, премиерът заяви, че в момента пресмята.

"В момента има много голяма отворена дупка в бюджета", която по думите на премиера може да се напълни само ако се увеличат приходите или ако се повиши ДДС.

Той заяви обаче, че ако се стигне до увеличаване на ДДС над 20% това ще бъде временна мярка.

"Сега ще увеличим данъка, но след година или две, когато нещата се стабилизират, държавата ще връща вземанията си", обеща Бойко Борисов.

www.dnes.bg/politika/2010/04/29/borisov-ot-ekrana-pyrvanov-e-vinoven-stanishev-e-prav.90178

....................................................................................................................................................................................................
4.
Тотю Младенов: Помолих синдикатите да не плашат за щяло и нещяло със стачки image
  Синдикатите ги помолих да не плашат за щяло и нещяло със стачки, каза социалният министър Тотю Младенов в отговор на въпрос какво предстои с болничните и как реагира на изказванията от страна на синдикатите, че са възможни протести, ако бъде прието правителственото предложение един ден от болничните да е неплатен.

По думите на Младенов настоящето правителство е първото, което от първия ден, вече девет месеца,  има конкретен ангажимент към социалния диалог, такъв какъвто нито едно правителство до момента не е имало. И това го признават и синдикатите, и работодателите, аз ги моля на масата на преговорите да стават нещата, каза Младенов. Ако синдикатите искат стачки, да вървят в Гърция, в Гърция стачки всеки ден, допълни социалният министър.

Днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава и ще бъдат обсъждани сроковете за антикризисните мерки, очаква се да бъде обсъдена и мярката с болничните.Министър Младенов съобщи, че тя ще бъде гласувана следващата сряда на заседание на Министерски съвет.

................................................................................................................................................................................................
5.
Нови протести в Гърция

27 Април 2010

Хиляди гърци са призовани тази вечер отново да излязат на протест срещу непопулярните мерки в сферата на икономика, които правителството е принудено да предприеме.

Това е изискване на Европейския съюз и Международния валутен фонд, за да отпуснат на нашата южна съседка милиарди евро.

В противен случай Гърция може да обяви фалит, категорични са финансови анализатори.

Гърция обаче се опасяват, че международните институции ще настояват за още по-големи съкращения на заплати и надбавки.

Кабинетът в Атина вече намали заплатите в държавния сектор, повиши данъците и замрази пенсиите. От вчера Гърция е блокирана от транспортна стачка. 

Снимка: БГНЕС

kalendar.novatv.bg/bg/news/view/7101/

...................................................................................................................................................................................................




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019724
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779