Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2011 23:20 - Проф. Димитър Иванов тръгна към изборите
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 3210 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 16.05.2011 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проф. Димитър Иванов тръгна към изборите   14.05.2011, 16:54 (обновена 14.05.2011, 18:00)
Ива Иванова

 

imageНационален съюз за нова България, оглавяван от икономиста проф. Димитър Иванов, ще участва и в кметските, и в президентските избори с идеята да спечели и извади България от кризата.

Димитър Иванов подчерта, че съюзът има подкрепата на автентични граждански сдружения, на Народняшка партия „Никола Петков" и др. В учредителното споразумение са се подписали 10 граждански сдружения, а проф. Иванов е сигурен че ще се включат още.

Ние предлагаме национален граждански проект за обновление на България - 2030 г, за да могат гражданите да намерят смелостта и вярата в бъдещето, за да може България да възвърне уважението към себе си в Европа и Света, се казва в приетата на учредителния форум на съюза декларация.

Димитър Иванов е категоричен, че политическите партии на прехода са болни и че те не могат да извадят България от кризата.

По думите му „корабът на България, рулиран от ГЕРБ, е с много пробойни, спасителните жилетки няма да стигнат за всички".

По оценка на проф. Иванов реформите в България са реформи за зашиване на дупките на чорапа и нито една партия не поема отговорността да извади България от кризата.

Димитър Иванов каза, че новата формация ще предложи програма за спиране на обедняването на българската държава, програма за шоково повишаване на доходите, програма за радикално намаляване на безработицата в страната.

Основните идеи и цели на новия Съюз бяха приети и одобрени от присъствалите 250 представители на организациите-учредителки. Гости на форума бяха известни политици, журналисти, творци и политически анализатори.
Водещи на събитието бяха актьорите Аня Пенчева и Владимир Карамазов.

По време на форума, председателят на партия "Целокупна България" акад. Григор Велев, издигна кандидатурата на проф. Димитър М. Иванов за президент.

Кой е
Димитър Иванов

е макроикономист, д-р на икономическите науки, консултант на международни банки и организации, международен съветник по линия на UNIDO на редица правителства, общественик.
Специализирал е международна икономика и стратегическо управление в Института за Политически Науки в Париж, във Вашингтон, в Москва. Преподавал международен бизнес и финанси в школите на университетите в Уоруик и Шефийлд, както и в Института за директори във Великобритания.
Автор на книги и стотици статии, международни доклади. Работи като висш стратегически консултант на ръководствата на някои от големите световни банки опериращи в Централна и Източна Европа. От януари 2002 г. до март 2007 е икономически съветник на Президента Георги Първанов.
Член е на Академията по международен бизнес в САЩ, на Обществото по стратегическо планиране на Великобритания, на Кралското икономическо дружество и на Европейската икономическа асоциация. “Doctor Honoris Causa” на ВСА “Димитър А. Ценов” в Свищов. Учредител и зам. -председател на БАНИ. Учредител и председател на Гражданско сдружение „Глас”.

news.ibox.bg/news/id_1115139048


Проф. Димитър М. Иванов: Под 5% безработица и шоково вдигане на доходите са възможни в България   14 май 2011, 19:01 image 13 граждански сдружения сложиха параф под учредителните документи на Национален съюз за Нова България На поход срещу олигархократията тръгват граждански сдружения, обединени от идеята, че е дошло време да се сложи край на разпада, да бъде спасена икономиката на страната и да се конструира нов икономически и социален модел, който да осигури бъдещето на децата на България.

Предлагаме национален граждански проект за обновление на България - 2030, за да могат гражданите да намерят смелостта и вярата в бъдещето и страната да си възвърне уважението на Европа и света, пише в декларацията на съюза.

Пред участниците във форума в столичния хотел "Шератън" професорът по икономика Димитър М. Иванов обяви дясна програма от народняшки тип - с протегната ръка към всички, които имат нужда от помощ. Една от важните цели е възстановяването на селското стопанство, каза професорът. По думите му има откъде да се намерят средства за шоково вдигане на доходите. В обществото цари огромно отвращение от корупцията и от безпрецедентното ограбване на икономиката, посочи той.

В България безработицата може да бъде сведена под 5% чрез радикална икономическа и социална програма за трайно извеждане от кризата, каза още професорът.

Пред медиите част от учредителите на новата формация, сред които Владимир Дичев, проф. Григор Велев, Владимир Брезоев, Евгений Сачев, Станислав Косаков, отбелязаха присъствието на млади хора на форума.

Националният съюз за Нова България ще участва в кметските и в президентските избори с идеята да спечели и извади България от кризата. Председателят на партия "Целокупна България" проф. Григор Велев издигна кандидатурата на проф. Димитър М. Иванов за президент.

Под учредителния меморандум подписи сложиха представители на 13 граждански организации и партии: Федерация на свободните граждани,  Гражданско движение "Достойни за България", Национален съюз на избирателите в България, Гражданско сдружение "Клуб на регионалните експерти", Федерация на таксиметровите водачи в България, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Граждански съюз за Нова България, Политическа партия "Целокупна България", Народняшка земеделска партия "Никола Петков", Християн-социален съюз, Гражданско сдружение "Национална инициатива социална солидарност", Регионален съюз на нестопанските организации и Независим транспортен синдикат "Авто - 94".

www.blitz.bg/news/article/108324



Тагове:   професор,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. plamenpirgov - Навъдиха се много спасители
15.05.2011 13:18
До сега не знам случай когато икономист е успял да спаси държава от колапс. И г-н Иванов ще се поупражнява, ще си поекспериментира с неговите теории и накрая ще се окаже, че нищо не става. Къде беше до сега професоре, та допусна да се осерем така хубаво. Знам, че даваше акъл от Англия, който или не го слушаха политиците, или ако са го слушали резултатът от неговите поучения е чиста нула, та дори и под нулата. И все пак успех професоре! Защото иначе от страшното сега което е, само Адът е по-страшен.
цитирай
2. zaw12929 - Хайде и тоя да си каже програмата
17.05.2011 13:31
Хайде и тоя да си каже програмата
цитирай
3. ivanmitev57 - Съществува държавна финансова "Грешка на Джон Лоу".
11.06.2011 07:43
Професор Димитър Иванов и много специалисти вярват на свои учители, в т. ч. Джон Мейнард Кейнс, Джон Кенет Гълбрайт, Милтън Фридман, Йозеф Стиглиц, експерти на МВФ, СБ, ЕЦБ, но не знаят за тяхна кардинална слабост да не правят разграничение при стопански процеси в зависимост от ползвани „Златни” или „Незлатни пари”, в т. ч. допускат „Грешката на Джон Лоу” и попадат в „Капана на парите”.
цитирай
4. chobi48 - Държавна Сигурност
15.07.2011 13:12
Съветник на Президента е бил човека...,цели 5 години!? Повлиял му е! Първанов така и не се промени? Но човека е достоен, само дето се съгласява да размъти предизборно главите на електората, защото му е наредено от кукловодите, да се намеси ТОЧНО СЕГА! Не се съмнявам в намеренията му, но така и не разбрах, пробойната на ГЕРБ в какво се състои, с какво не е съгласен и начина по-който ще ОПРАВИ България? Не чух защо мисли, че няма десни партии у нас? Няма ли най накрая Стамболов да се роди отново...?
цитирай
5. apostapostoloff - Отбелязаха главоломен
19.11.2011 03:45
успех! Да им е честито!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3021464
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779