Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2011 23:29 - Синдикатите се стягат за протести по места
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.12.2011 23:31


image
  23:01
05.12.11

автор(и): Мишел Гутсузян image След големия синдикален протест на 30 ноември, профсъюзите започнаха допитване до членовете си какви да са следващите им действия. По-вероятно е новите акции на синдикатите да се провеждат по места в отделните градове, а не само на жълтите павета в София. Снимка Архив “Труд”

Новият синдикален протест срещу повишаването на пенсионната възраст може да не е пред парламента в София, както миналата седмица, а да е разпръснат по големите градове в страната. До късно днес КНСБ и КТ “Подкрепа” се допитваха до членовете си какви да са бъдещите им действия. Решението ще бъде взето в сряда на общо заседание на ръководствата на двата синдиката, когато ще са ясни резултатите от допитването.

“Отсега не може да се каже как ще бъде организиран протестът. Колегите от Добрич и Силистра например може да решат, че няма да идват пак до София и ще изразят недоволството си от решението на управляващите в съответните градове”, каза пред “Труд” Валентин Никифоров, вицепрезидент на КНСБ.

Той добави, че синдикатите са направили обща анкета, която е изпратена до 100 000 техни членове от всички браншови структури. “Ще се допитаме и до фирми, в които няма синдикати. След като обобщим резултатите, ще решим какво ще правим, тъй като изпълняваме волята на синдикалните си членове, а не наши собствени решения”, добави Никифоров.

В края на миналата седмица лидерите на КТ “Подкрепа” и КНСБ Константин Тренчев и Пламен Димитров обявиха, че подготвят нов протест за деня, в който ще е финалното обсъждане на по-високата пенсионна възраст. Все още не е ясно кога ще се случи това.

На 30 ноември синдикатите организираха национален протест пред Народното събрание, с който принудиха ГЕРБ да отложи обсъждането на новите критерии за пенсиониране.

На следващия ден управляващите значително смекчиха първоначалния вариант на промените, които предвиждаха шоков ръст на възрастта с 1 година от началото на 2012 г.

www.trud.bg/Article.asp


Тагове:   протест,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019891
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779