Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2012 15:05 - Гърците в ужас, искат от тях да живеят с български заплати
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 2421 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 29.01.2012 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
29.01.2012, Нед, 10:53 Представителите на Тройката искали незабавни промени на трудовия пазар image

Български заплати иска от Атина тройката кредитори от Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, които преговорят с гръцкото правителство по втория спасителен пакет за страната, пише вестник "Етнос".

Според вестника представителите на т.нар.Тройка искали незабавни промени на трудовия пазар, в това число намаляване на минималната заплата, премахване на 13-ата и 14-ата заплата и пенсия, както и намаляване на доплънителните пенсии.

В момента минималната заплата в Гърция е 876 евро, а по закон пенсиониран грък не може да получава по-малко от 480 евро и затова държавата доплаща, ако осигурителният стаж не гарантира такава сума. Все още въпреки настояванията на кредиторите съществува практиката да се плащат и 13-а и 14-а заплата.

Според публикацията кредиторите настояват още за премахване на нормите на труд в държавните предприятия от сферата на услугите и в банките и за замразяване на увеличенията на доходите.

Междувременно в публикация във "Файненшенъл таймс" се твърди, че Германия ще иска от Гърция да предостави суверенитета си в бюджетната сфера на Европейския съюз, като контролът върху държавните сметки се осъществява от специален европейски комисар.

Официална гръцка реакция на това искане няма, но неофициално от Атина заявиха, че това никога не може да стане.

ЕС и МВФ настояват също така основните партии да гарантират писмено, че Гърция ще изпълнява програмата за реформи, а председателят на контактната група Жан-Клод Юнкер заяви, че без такива подписи страната няма да получи и едно евро.

news.expert.bg/n376072/



Йозеф Акерман: Фалитът на Гарция е игра с огъня ->Тук
Шефът на най-голямата германска банка смята, че опасността е много по-голяма от тази, която се предполага
29.01.2012, Нед, 12:52
image
.




Тагове:   криза,


Гласувай:
11



1. yotovava - :))))))))))))))))))
29.01.2012 21:51
Логиката е - щом ние можем, защо те да не могат :))))))))))))))))))))


Поздрав
Валя
цитирай
2. lyubomirstoykov - Да са мислили преди да харчат
29.01.2012 23:11
Ще приемат, заплати като нашите, че може да останат и без такива, а покрай тях и много други, които живеят на кредит.
цитирай
3. ykpaina - Странни работи...
30.01.2012 06:44
Откъде са тези милиардни дългове?
Ако в семейния бюджет изляза на червено и имам да плащам сума ти дългове, дали някой ще ми опрости дълговете, защото "ми е трудно" и няма с какво да ги платя? За какво съм мислела, докато ситуацията се е оформяла по този начин?
13-а и 14-а заплата винаги са ми изглеждали доста социалистическо :) /т.е. без всякаква връзка с конкретно изработеното от човека/.
цитирай
4. watchtowerman - Такава е ролята на "троянския кон" - България, в ЕС.
30.01.2012 17:04
Цитат от книгата на Ноам Чомски - "Хегемония или оцеляване",стр.183-186.

"Възторгът по повод Новата Европа, откъсната от съветската империя, не произтича единствено от факта, че нейните управляващи са готови да “козируват и крещят”: “Слушам, сър.” Бяха формулирани по-фундаментални причини, когато Европейският съюз започна обсъждането за разширяването на членството върху тези страни. САЩ активно подкрепиха това начинание. Страните от Изтока са “истинските обновители на Европа”, посочи политическият коментатор Дейвид Игнейшъс. “Те могат да разбият бюрократизма и културата на обезпечените държави, които все още възпират голяма част от Европа” и “да позволят свободните пазари да функционират, както би трябвало” – както в САЩ, където икономиката разчита предимно на държавния сектор, а настоящите титуляри на власт счупиха следвоенните рекорди по протекционизъм по време на първия си мандат.(“International Herald Tribune”, 14-15 december 2002, “Washington Post”).

Тъй като “на свободолюбивите, приспособими към технологиите хора от Изтока се плаща малка част от онова, което получават работещите на Запад”, продължава Игнейшъс, те могат да тласнат цяла Европа към “реалностите на модерния капитализъм” – американския модел, явно идеал по презумпция. Моделът притежава ръст на развитие, приблизително равен на европейския и почти същата безработица, успоредно с най-високите нива на неравенство и бедност, най-високите работнически норми и едни от най-неблагоприятните системи за подпомагане сред напредналите индустриални страни. Средната работна заплата за мъже през 2000г. беше все още по-ниска от тази през 1979г. след оживлението в края на 90-те години, независимо че производителността беше с 45% по-висока, още един признак за рязката промяна към облаги в полза на капитала, които се увеличиха по-радикално про управлението на Буш II.

Потенциалният принос на Източна Европа за понижаване качеството на живота на мноизинството на Запад беше усетен веднага след рухването на Берлинската стена. Деловата преса беше екзалтирана по повод “зелените стръкове трева сред комунистческите руини”, където “нарастващата безработица и обедняване на огромни групи от промишлената работническа класа” означаваше готовността на тези хора “да работят повече часове от техните разглезени колеги” на Запад за 40% от възнаграждението и срещу по-незначителни помощи. Другите “зелени стръкове” включваха необходимите репресивни мерки, за да бъдат държани работещите хора под контрол, и атрактивни държавни субсидии за западните инвеститори...
Сега Изтокът може да предостави блага, включително огромен поток от лесна за експлоатация работна ръка...(която) изпраща в родината си огромни парични суми, като по този начин подпомагат оцеляването на онова, което е останало от обществото. Условията за работа и живот са толкова ужасни, че смъртността е много висока.
“Реалностите на модерния капитализъм” ...бяха пренесени в голяма част от Източна Европа с “латиноамериканизирането” на техните икономики. Причините се обсъждат, но не и съществените факти на социалното и икономическо рухване. Демографските последствия, макар и неаясни в подробности, са един от показателите. Според преценка на Програмата за развитие на ООН смъртността сред мъжете е нараснала с десет милиона през 90-те години, почти колкото броя на жертвите от сталинските чистки преди шейсет години(Програма за развитие на ООН, цитирана от Дънкан Грийни Матю Грифит, “International Affairs”, 78,№1, 2002. За демографския спад, вж. Дейвид Пауъл, “Current History”, октомври 2002)."
До тук с Ноам Чомски – “Хегемония или оцеляване”, стр. 183-186.

http://www.youtube.com/watch?v=2R6IRT20qtk&feature=related
Посоченият идеоматериал бе част от реч на „другаря“ Живков пред партиен елит. В него имаше пасаж, в който се говори, че „социализмът е едно недоносче, и ще трябва комунистическите кадри да решават следния въпрос, как да прехвърлят проблемите в социализма на Запад“. Там - на "Запад", трябва да се предизвика по-голяма „ферментация“ на загниването на капитализма, в който работническата класа да се разбунтува и да вземе властта, за да победи идеята на Маркс, че само в най-развитие капиталистически страни, с най-силно и масово работническо движение, ще може да доведе света до истинските резултати на социалистическата и комунистическата революция.. Сценаристите на клипа обаче са разбрали, че „другарят“ Живков е казал повече, та затова го цензурираха, като го орязаха - и така от 10 минутен, той стана на 3 мин.
http://www.youtube.com/watch?v=pAqDiUI3aSE&feature=related


Но това премахнатото "Живково" слово го имаше... И то бе потвърждение на анализа на Ноам Чомски, че Изтокът ще девалвира стандарта на живот на Запада и ще го докара до революции...Желязната Завеса падна и тя донасе облаги - материални и идеологически, но на само на комунистическо-илюминатската върхушка на Изток и на Запад.

http://watchtowerman.blog.bg/politika/2011/08/09/kogato-london-gori-zvezdata-nad-kremyl-po-iarko-blesti.799178
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3018558
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779