Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2012 22:55 - 50 лв. ще е глобата за каране без включени фарове
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1631 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.08.2012 22:12


50 лв. ще е глобата за каране без включени фарове 20:39  |  2 август 2012 | Общество / Редактор Лилия Чалева / обновено преди 1 час

Най-вероятно от другата седмица автомобилите ще трябва да се движат целогодишно с включени къси светлини. Тогава се очаква да влязат в сила новите промени в Закона за движение по пътищата, които въвеждат това изискване. Глобата за нарушителите ще бъде 50 лева, обяви пред Дарик главен комисар Бойко Рановски, който е началник сектор в „Пътна полиция".

„След обнародването в Държавен вестник се предвижда всички моторни превозни средства да се движат през деня с включени дневни или къси светлиниОчакваме всеки момент законът да бъде обнародван в Държавен вестник, да влезе в сила. Не се предвижда специална акция за контрол на използването на светлини при движение през деня, но това си е част от ежедневната работа на служителите на Пътна полиция и те ще го контролират при рутинните ежедневни проверки след влизане на закона в сила", обясни Рановски.
„Имаме готовност при влизане на закона в сила, как да се процедира и да се изпълнява", допълни той..

По думите му Пътна полиция подкрепя всички предложения, които биха повлияли да доведат до подобряване на пътната обстановка в страната.
„Считаме, че използването на светлините целогодишно е един от факторите, които могат да повлияят върху пътната безопасност. Относно притесненията на някои шофьори, че така ще се повиши разходът на автомобила, специалистите казват, че е така, но все пак пътната безопасност е по-важна отколкото разходът на автомобила", добави още главен комисар Рановски.

През юли депутатите приеха промени в Закона за движение по пътищата. Автомобилите на водачи, които са били заловени да карат без книжка, вече ще бъдат спирани от движение за един месец, предвиждат поправките в закона. Увеличени са и глобите за шофиране в нетрезво състояние.

dnes.dir.bg/news/globi-zakon-dvijenie-patishtata-farove-11700947



image nicodima.blog.bg/lifestyle/2012/08/03/za-vkliuchenite-svetlini-na-avtomobilite.985181
За включените светлини на автомобилите




Тагове:   светлини,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012289
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779