Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2013 14:20 - Увеличаваме учителските заплати, категоричен просветният министър
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1016 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.02.2013 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Увеличаваме учителските заплати, категоричен просветният министър 08.02.2013, 09:45 (обновена 08.02.2013, 09:50)
news.bg
 
 

imageЩе има увеличение на учителските заплати. Това заяви категорично новият образователен министър акад. Стефан Воденичаров, който днес се очаква да обсъди състоянието на Фонд „Научни изследвания".

Хората в Изпълнителния съвет на Фонда за научни изследвания не могат да бъдат административно отстранени, категоричен бе Воденичаров. Според него трябва да се подадат оставки.
Проф. Гюров е подал оставка само като председател, но е останал член на Изпълнителния съвет, посочи още министърът и допълни: „Христо Петров вече не е управител, само юрисконсулт. Той трябва да направи отчет за фонда преди да напусне".

Според Воденичаров във ФНИ трябва да се изготвят нови правилници като има много неща, които трябва да се правят по разработване на правилата. Проблемът не търпи отлагане, а мнението на гилдията е важно, убеден е той. Финансирането на БАН не бива да се бърка с финансирането на Фонда за научни изследвания, допълни той.

Акад. Воденичаров е на мнение, че законът за училищното образование не се развива с много добро темпо и има много спорни въпроси. Като пример той подочи практиките в чужбина, според които в различните страни няма ограничения за броя на учебниците. „Учебниците по математика за 6 клас в Австрия са над 20, в Чехия - 16, при нас са три. Децата се развиват по различен начин и различно темпо", подчерта Воденичаров.

Стана ясно, че ще бъде обсъдено и бъдещето на Студентски град, който от думите на академика се разбра, че не отговаря на името си.

Пред БНР просветният министър посочи и приоритетите си за предстоящия мандат, а именно реализацията на ОП „Наука и образование", правилните решения за Фонд "Научни изследвания", възстановяване на средното техническо образование и Закон за иновациите и Институт по научни изследвания на педагогиката.
news.ibox.bg/news/id_300275954



Тагове:   заплати,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3020111
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779