Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2013 21:16 - Проф. Димитър Иванов: Времето на президента изтича
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1663 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.03.2013 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всяко забавяне на президента
е опасно за държавата -
Видео!!!
image
Това каза проф. Димитър Иванов, коментирайки в студиото на "Гореща точка" нуждата от незабавно съставяне на служебно правителство
Ако не се разбере, че страната отива към тотално разрушаване на демократичната  и конституционална легитимност, ще стане много страшно, немотията ще се задълбочи и досегашните слабите баланси ще бъдат тотално разстроени, заяви Димитър Иванов, професор по икономика в "Гореща точка". По думите му,  всяко бавене от страна на Президентството за съставяне на служебно правителство, е динамитно опасно за държавата. Професорът обяви, че е изпратил до Президентството две свои предложения. Едното касае това как да се реагира в настоящата голяма политическа криза, а второто се отнася до функциите и задачите на служебното правителство, което трябва да се създаде.
Димитър Иванов съобщи, че от 2008 г. насам предупреждава за геноцидната политика, водена от екипа на Дянков, която е тип Чаушеску.
От пряко включване от Пловдив стана ясно, че няма разделение сред протестиращите там. Подкрепят се исканията за смяна на политическа система и наказание за виновниците за ситуацията през последните 25 г.
Кметът на Пловдив Иван Тотев отказва да излезе пред протестиращите, а причината да му се иска оставката е, че през този месец някои от данъците в града са се вдигнали между 10 и 40%, без да е ясно каква е причината. Гражданите искат обяснение за тяхното покачването и регулирането им.
Проф. Иванов определи ситуацията в Пловдив като липса на икономическа, социална и политическа логика и коментира, отново, че парализа на държавата не бива да се допуска и се нуждаем от незабавни решения от страна на президента.
tv7.bg/news/

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Проф. Димитър Иванов: Времето на президента изтича

04 Март 2013 | 10:08

Прочетено 14350 image

 

София /КРОСС/ Всяко бавене за съставяне на правителство ще бъде динамитно опасно за България. Това коментира пред TV7 проф. Димитър Иванов. Новото правителство не трябва да се бави, защото всеки един ден ще бъде фатален. Не трябва да се допуска парализа на държавата, подчерта той. 

Всякакъв евтин и фалшив сценарии за потушаване на социалния пожар ще бъде изключително опасен, коментира още той.  Плевнелиев заяви на три пъти едно и също нещо в три последователни интервюта – че това е поредната криза, а това не е така,  категоричен е икономистът.

Според него обаче подобна криза има за първи път у нас, беднотията ще нарасне, а времето на президента изтича. 

Времето на президента изтича. Правя голяма среща в сряда и съм поканил всички представители на протестиращите, за да се оформят исканията им в документи.  Държавата се нуждае от незабавни решения, ако някой си мисли, че това програмно правителство ще е от политически парашутисти – бърка, защото ще се разпали още повече социалното недоволство, каза проф. Иванов.

www.cross.bg/

Икономист: Времето на Плевнелиев изтича 04.03.2013 | 08:42

Това не е поредната криза в България

image

В България съм, защото отвсякъде ми се обаждат. Искам да поздравя Варна - тя е гражданската столица на страната. Истината е една, че не опозицията, не науката, не критичните статии обърнаха внимание за лошото социална политика в страната, а именно хората. Ето защо те имат право да се изказват по протестите. Това заяви проф. Димитър Иванов в предаването "Гореща точка" по ТВ7.

Всякакъв евтин и фалшив сценарии за потушаване на социалния пожар ще бъде изключително опасен. Плевнелиев заяви на три пъти едно и също нещо в три последователни интервюта - че това е поредната криза, а това не е така, категоричен е икономистът. Според него беднотията ще отиде още по-надолу. Времето на президентът изтича. Правя голяма среща в сряда и съм поканил всички представители на протестиращите, за да се оформят исканията им в документи.  Държавата се нуждае от незабавни решения, ако някой си мисли, че това програмно правителство ще е от политически парашутисти - бърка, защото ще се разпали още повече социалното недоволство, смята още проф. Иванов.

Попитан как е възможно кметът Иван Тотев да вдигне данъците на Пловдив, той заяви, че това е липса на политическа чувствителност.

www.novini.bg/news/


Времето на президента изтича BNews.bg

image

Всяко бавене за съставяне на правителство ще бъде динамитно опасно за България. Времето на президента изтича, заяви по ТВ7 проф. Димитър Иванов. Миналата седмица той бе предложен от протестиращи като вариант за служебен премиер.

 

Всякакъв евтин и фалшив сценарий ще бъде опасен за България,

заяви в "Гореща точка" по ТВ7 професор Димитър Иванов.

Президентът Плевнелиев със своите изявления и в речта си по повод националния празник внушава, че това е поредната криза, допълни още проф. Иванов Според него обаче подобна криза има за първи път у нас, беднотията ще нарасне, а 

времето на президента изтича.

 

Правя голяма среща в сряда и съм поканил всички представители на протестиращите, за да се оформят исканията им в документи.  Държавата се нуждае от незабавни решения, ако някой си мисли, че това програмно правителство ще е от политически парашутисти - бърка, защото ще се разпали още повече социалното недоволство, смята още проф. Иванов.

Според проф. Иванов

 

всяко бавене за съставяне на правителство ще бъде динамитно опасно за България

и допълни, че не трябва да се допуска парализа на държавата. Новото правителство не трябва да се бави, защото всеки един ден ще бъде фатален. 

 

Още през 2010 г. предупредих за геноцидната политика на министър Дянков,

припомни още проф. Димитър Иванов. Той смята, че хората в България са тези, които обърнаха влияние на тежката ситуация в България, а не политиците. 

В България съм, защото отвсякъде ми се обаждат. Искам да поздравя Варна - тя е гражданската столица на страната. Истината е една, че не опозицията, не науката, не критичните статии обърнаха внимание за лошата социална политика в страната, а именно хората. Ето защо те имат право да се изказват по протестите, заяви още проф. Иванов. 

По повод политиката на кмета на Пловдив Иван Тотев за вдигане на данъците проф. Иванов заяви, че деянията му са липса на политическа чувствителност.

www.bnews.bg/


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

26.02 21:25 - ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ........... проф. Димитър М. Иванов

aidasv.blog.bg/novini/2013/02/26/
za-predstoiashtoto-slujebno-pravitelstvo-na-republika-bylgar.1058409


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Проф. Иванов: Финансовият колапс идва! - Видео!
10.04.2012 08:55 
Увеличава се "ножицата" между бедни и богати в ЕС image

Финансовият колапс идва! В това е категоричен проф. Димитър Иванов, икономист. Той беше гост в "Гореща точка", където направи анализ на икономическата ситуация в България и Европа. 
Светът е в по-лоша ситуация, спрямо 2008 г. Ние сме изправени пред загубено десетилетие поне до 2020 г. Целият Европейски съюз (ЕС) е изправен пред сериозна криза. Налетите 1,3 трлн. евро не доведоха до почти никакво отклонение от кривата, която води надолу. Стратегията на европейските лидери не води до лечение на кризата. Обратно! Това, което се случи в Гърция е една прелюдия към дълбока социално-икономическа катастрофа на целия съюз, твърди икономистът.
По думите му най-тревожното е, че се увеличава "ножицата" между бедните и богатите. Грешката на ЕС и Еврозоната е да се съберат несъвместими икономики на едно място. Експортният модел на Германия води до обричане на другите икономики, убеден е Димитър Иванов.
Кризата в България се различава от световната. По света започна на макроравнище, а у нас в реалната икономика. Сега в България се превръща в криза на платежоспособност, коментира Димитър Иванов.
Той има и притеснения относно официалните дългове на правителството. "Общият дефицит в "Сребърния фонд" е над 4 млрд. лв. Проблемът е, че няма свежи пари в икономиката. Моторът на излизане от кризата е потреблението, но как да потребявате като нямате доходите, безпощадно заяви проф. Иванов.
Според него правителството е закъсняло в търсенето на нов дълг. Това трябваше да стане 2009-2010 г. Има и по-добра опция от нов дълг. Можеше да се ползва Международния валутен фонд. Пазарите в момента са "задавени от дълг", категоричен е Димитър Иванов.
Ситуацията в Гърция е много по-лоша спрямо две години назад. Гърците нямат шанс да продължават с еврото. Срутването в Испания ще е жестоко, защото последните данни показват, че държавният й дълг надхвърля 95% от БВП, обясни Димитър Иванов. По думите му други проблемни страни са Италия, Ирландия, Португалия, че даже и Холандия.
Следващите 4-5 години Европа ще влезе в около на социално-икономически ураган, ако не се променят нещата, каза още проф. Иванов.
Пред разговора той изказа съболезнованията си към семейството на трагично загиналия след ухапване от кучета проф. Ботьо Тачков.

tv7.bg/news/





Тагове:   време,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3022151
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779