Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2013 20:39 - Шефът на ДКЕВР в стрес: ЕРП-тата искат 25% увеличение на тока от 1 юли
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1672 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 12.04.2013 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Шефът на ДКЕВР в стрес: ЕРП-тата искат 25% увеличение на тока от 1 юли Увеличение на цената на тока от 1 юли с над 25 процента са поискали всички енергийни дружества по веригата от централите до ЕРП-тата, съобщи bTV Април  12  2013,  18 : 15      image  

Комисията регулатор обаче предупреди, че ще реже разходи отвсякъде откъдето може, за да няма никакво поскъпване или то поне да е минимално за абонатите.

 

Шефът на държавния регулатор Евгения Харитонова не скри, че заради поисканите драстични увеличения на цените тя и нейните колеги от няколко дни са в стрес.

 

„Та аз го получавам, вие дали го получавате не знам, ама аз го получавам от позицията си на потребител, който като види такива заявления. Затова ви казвам, че комисията ще гледа нещата съвсем детайлно. Не искам да казвам потискане на цени, защото това не е здравословно за никой. Потискане сега значи Бог знае какви цени след време", коментира тя.

 

Регулаторът ще работи за никакво или минимално увеличение на тока, но очаква да види колко процента поскъпване на въглищата от държавните мини ще одобри енергийният министър.

 

Комисията предупреди ЧЕЗ, Енерго Про и EVN, че започва нова извънредна ревизия какви инвестиции са правили. Ако са похарчили по-малко пари от заявените на хартия, ги заплашват тежки санкции.

 

„Ами сигурно нещата няма да са им комфортни. Първо, че заради това са ни подали невярна информация ще бъдат санкционирани в рамките на закона и да видя как ще се защитят пред съда, ако решат да жалват", каза Харитонова.

 

Комисията в понеделник ще отговори писмено на главния прокурор какво е правила през годините в контрола си върху електроразпределителните дружества. Регулаторът се оплака и че съдът многократно е отменял налагани от комисията глоби на ЕРП-та, не защото няма нарушения, а заради формални пропуски при съставянето на актовете за нарушения.

 

Ако токът поскъпне с прогнозирания в петък процент, който и да управлява държавата, ще бъде пометен от улицата, това заявиха организаторите на протеста срещу монополите. Те внесоха декларация с искане за разсекретяване на договори в енергетиката по време на заседанието на Обществения съвет по енергетика.

novinal.com/


Тагове:   ДКЕВР,


Гласувай:
3



1. watchtowerman - Всяка година е така. През летния сезон.
12.04.2013 21:46
Цените се вдигат за да си подсигурят пари за летните отпуски мераклиите за пътешествия по света. Вие какво си мислите? И там цените растат.
цитирай
2. haramijata - Това е наглост!!!!!
13.04.2013 09:29
Бухахахахаха,тия са наглеци и мръсници!Ето за това ЕРП-тата да се национализират.Какво са инвестирали тия гадове,какво?Какви заплати са си разпределили??За сметка на ефтиния ток, който искат.Наглост и безочие.
цитирай
3. aidasv - Това е положението!?
14.04.2013 09:38
Най-високо средно месечно трудово възнаграждение през четвъртото тримесечие на 2012 г. са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в следните икономически дейности:
„Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - 1 832 лева;
„Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” - 1 561 лева;
„Финансови и застрахователни дейности” - 1 503 лева.

http://aidasv.blog.bg/novini/2013/04/12/nsi-srednata-rabotna-zaplata-za-dekemvri-e-812-leva-vashata-.1100086
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3021900
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779