Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2013 22:50 - Отровни пестициди бяха открити в питейната вода в свищовското село Козловец
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.05.2013 22:55


Откриха отровни пестициди в питейната вода в свищовско село 23 май 2013 / 19:12
  • image
  • image

Отровни пестициди бяха открити в питейната вода в свищовското село Козловец. Жителите са силно притеснени за здравето си, тъй като това не е първи случай на заразяване на водоизточниците.

 

Наличие на отровни пестициди са открити във водоемите в свищовското село Козловец. На отровите се натъкнал водопроводчикът на селото при рутинна проверка. В непосредствена близост до кладенеца той забелязал, че тревата е оцветена и излъчвала остра миризма.

„Няма нищо опасно с водата, чисто и просто сме забелязали нещо, усетили сме мирис на препарат и вземаме превантивни мерки да не стане по – лошо.”, каза Борис Велев – кмет с. Козловец.

След подадените сигнали, институциите предприели незабавни мерки за изследване на водата. Установено е, че количеството пестициди е двойно над допустимите норми. Предполага се, че стопански производители, които пръскат растенията си срещу насекоми са предизвикали замърсяването на водоизточниците.

„Попадайки във вода, в храна, биха довели до различни прояви. Специално за този химичен продукт би могло да се очакват и прояви от страна на неравната система от рода на световъртеж, двойно виждане и други.”, обяснява д-р Албена Ламбева – Директор РЗИ В. Търново.

Хората са категорични, че трябва да бъдат взети незабавни мерки за изчистване на питейната вода от пестицидите, за да се предотвратят евентуални зарази.

Към момента продължава изясняването кой е причинил замърсяването. Водоподаването в селото не е спряно, ползват се незасегнатите водоеми.

www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtini_i_regioni/otkriha_otrovni_pesticidi_v_pitejnata_voda_v_svishtovsko_selo
image



Тагове:   вода,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3020356
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779