Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2014 18:52 - Над София валя едра градушка
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 2410 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.07.2014 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Над София валя едра градушка, има жертва и щети (обновена 18.45ч.) От Дневник Последна промяна в 18:47 на 08 юли 2014, коментари   image

От бул. "България".

image

Фотогалерия: Градушката в София (обновена в 18.50 часа) - 08 юли

Централата на Спешна помощ в София е наводнена след силната градушка - 08 юли

Градушката в София във видео - 08 юли

Над голяма част от София валя едра градушка, придружена със силна буря. Дъждът започна малко преди 17 ч. и продължи петнадесетина минути. До момента е потвърдена една жертва. Бурята причини и материални щети, затруднение в движението, проблем с тока и мобилната комуникация.

Жертвата е починала в следствие на паднало дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята "Мария Луиза", съобщиха от пресцентъра от Столичната община. МВР съобщава, че починалият е мъж на около 70 години.

Също така дърво е паднало върху автомобил до бл. 48 в кв. "Младост" 1. "В автомобила има хора и в момента звеното за аварийни дейности е на място на инцидента", пишат от местната управа. Двама мъже са извадени невредими от кола, затисната от дърво, на ул. "Пиротска" и ул. "Стефан Стамболов".

image

От бул. "Витоша".
Фотограф: Ана Миланова


До момента читатели на "Дневник" съобщават за голям порой в центъра и кварталите "Лагера", "Люлин", "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Белите брези", "Студентски град", "Витоша", "Стрелбище", "Мусагеница" и "Нови Искър". "Най-силно пострадали са районите "Люлин" и "Модерно предградие", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в "Туитър".

image

Фотограф: Екатерина Войнова


Затворено е движението на кръговото на Телевизионната кула от бул. "Драган Цанков" до бул. "Евлогий и Христо Георгиеви". Спряно е движението на трамваите при надлез Надежда. Фандъкова съобщи още, че движението по бул. "България" е спряно. "На Сточна гара движението изцяло е времено спряло. Работим по отстраняване на сигналите заедно с екипите на пожарната", написа още кметът.

image

[Албена Борисова]


Затворено е част от кръстовището на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи репортер на "Дневник". Ул. "Гурко" е задръстена. Няма движение по бул. "Васил Левски". Образувала се е голяма локва с дълбочина около 30см между ул. "Хаджи Димитър" и подлеза на Алма матер. Има само полиция. Пешеходците са затруднени с преминаването, което на практика е възможно само през Княжеската градина.

Метрото се движи по график, като в някои от подлезите е влязла вода.

image

Сградата на Енергопроект в "Лозенец" е с изпочупени стъкла.
Фотограф: Лора Филева

image


Екипите на почистващите фирми за мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета и осигурят нормалното движение в града. Служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" също работят по отводняване на обекти в столичните квартали "Люлин", "Модерно предградие" и "Филиповци".

Сградата на Спешна помощ е наводнена, съобщиха служители на институцията.

От пресцентъра на Столичната община съобщиха, че градушката е счупила предно стъкло на трамваи по линия 12 и линия 10 на бул "Черни връх". Превозните средства на градския транспорт се движат с намалена скорост.

Читател подаде сигнал за прекъснато електрозахранване в "Люлин" 10, "Захарна фабрика" и в блок в "Младост" 3.

В Столичната община има подадени сигнали за счупени прозорци на жилища и автомобили. Има паднали дървета, неработещи светофари на Царица Йоана и завиряване на участъци по Цар Борис ІІІ. Най-много са щетите по колите около Националния дворец на културата (НДК), по "Цар Борис III" и "Лозенец".

image

От района на НДК.
Фотограф: Светослава Диновска


Някои от парчетата лед бяха с размер на орех. Някои абонати на мобилните оператори се оплакват от липса на сигнал.

image


Читатели на "Дневник" съобщиха, че по централния булевард "Витоша" се отичало голямо количество вода към площад "Св. Неделя". Сигнали има и за бул. "Евлоги и Христо Георгиев".


Синоптиците не бяха обявили код за опасност от дъжд или градушка, а очакваха кратки гръмотевични бури.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339676_nad_sofiia_valia_edra_gradushka_ima_jertva_i_shteti/


Тагове:   градушка,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012568
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779