Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2013 15:45 - Министър Терзиева поиска спешни промени във ВиК сектора
Автор: aidasv Категория: Бизнес   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.09.2013 21:36


image
Министър Терзиева поиска спешни промени във ВиК сектора От Дневник Последна промяна в 13:40 на 28 авг 2013, 971 прочитания, image

Архив

Собствеността във ВиК дружествата да стане общинска или държавна, за да има единно управление на европейските проекти, а инвестициите в сектора да не се правят на парче, а по райони. За това ще работи министър Десислава Терзиева, която определи състоянието на ВиК структурата в страната като "трагично".

"Ако не започне спешно реформиране на този сектор, много скоро ще се наложи да плащаме сериозна цена за това. Затова имаме готова стратегия за развитие на ВиК сектора, която предстои да бъде приета през септември", заяви Терзиева в интервю за ТВ7, цитирана от пресслужбата на кабинета.

Тя уточни, че за целта се разработват генерални планове на всички ВиК системи, които ще дадат истинската картина за състоянието на районите като цяло за ВиК сектора. Предстои да се разработи и програма за изграждане на определени язовири, които в момента са в процес на проектиране. 

"Има готови технически проекти на яз."Пловдивци" в община Рудозем, има идеен проект за яз."Луда Яна" в община Панагюрище, както и идеен проект за рехабилитация на яз. "Студена". Това са най- важните язовири, с които трябва да започне, каза още министърът.

Терзиева посочи като друг проблем и състоянието на пътищата. "35% от републиканските пътища са абсолютно разрушени. В тях не е инвестирано. Необходимо е да се направи спешна програма и да видим къде са най-наложителни мерките за рехабилитация. Поискала съм от АПИ програмата да бъде изработена до края на септември. В момента рехабилитираме около 1100 км, но това е недостатъчно в общия обем от 20 000 км републикански пътища", обясни Терзиева.

image

image

23 населени места в Търговищко са на воден режим - 23 авг

Неделино е пред епидемия заради липсата на вода - 22 авг

16 села в Севлиевско ще са на воден режим - 21 авг

Граждани настояват за отговори за русенския воден колектор - 21 авг

Воден режим се въвежда в община Брацигово - 09 авг

www.dnevnik.bg//


Тагове:   вода,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019237
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779