Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2010 21:43 - Ангелина Пискова - http://angpiskova.blog.bg/
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 4250 Коментари: 3 Гласове:
8



image Проклятието да си различен в България
angpiskova.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/06/05/prokliatieto-da-si-razlichen-v-bylgariia.557470
  "Ще те назначим. Ти внесе нови неща в програмата". Този аргумент за назначаването на мой млад колега чух преди 7 години в една френска регионална станция. Този, който назначаваше, не каза дали новите неща са добри или не, но ги прие най-вече заради това, даде кредит на доверие на млад журналист и остави времето и публиката да си кажат думата, а не началниците. Не го стъпка в самото начало, защото не е тръгнал по утъпканата пътека, а е предпочел сам да си проправя път. 
      Какво се случва при нас? Първо, непременно трябва да тръгнеш с наведена глава пред старейшините. После да повтаряш заученото. Междувременно да изядеш малко бой - заради самия спорт. Ако си сервилен, знаеш на кого да се сложиш и да се въртиш по посоката на вятъра, няма да закъснее и признанието ти. Тежко ти обаче ако избереш пътя на този млад колега от Франция. 
   В този миг разбираш истинското значение на песента "Изправи се гора от стомана". Защото тогава системата скача срещу теб точно като един юмрук. Първо заплашително, после те смазва съвсем реално, ако имаш наглостта да прокарваш нови неща. Като в оня филм с Моника Белучи и освирепелите съпруги, които в подходящия момент раздърпаха дрехите й и я хвърлиха гола и унизена на тълпата. И когато последната си свърши работата, така че от теб да не остане нищо, в най-добрия случай някой открадва идеите ти. Но по-често дори не им обръщат внимание, защото те вече по презумпция са класирани в главата "налудничави".
  Казваме, че тъпчем на едно място. Ами да попитам тогава дали има народ, създал поговорка от типа: "Преклонена главица сабя не я сече?" Извън постоянното унижение, което въплъщава в себе си, тя дава и друг резултат . Веднъж свел глава пред вожда, оставяш нещата изключително на него, а всеки има таван на компетентност. Той също. Което означава - развивай се дотук. И не само ти, а и останалите. А останалите, това е страната ти.
 





Гласувай:
8



1. valsodar - И каква точно е връзката?
23.04.2011 15:23
И каква точно е връзката?
цитирай
2. aidasv - 1. valsodar
25.04.2011 21:31
И каква точно е връзката? - Просто си заслужава човек да прочете написаното и да се замисли!
цитирай
3. apostapostoloff - Да, ама междувременно
12.12.2012 14:46
откраднаха салама на село Драгодан!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012303
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779