Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 21:04 - Няма сняг в Алпите
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
2



30.11.2011 / 19:49
Няма сняг в Алпите image

2011 година, която се приближава към края си, ще влезе в хрониките на
метеоролозите като екстремна. Рекордни температури в планините и почти
никакви валежи. В големите алпийски курорти произволът на времето вече е причина за депресии. Снегът просто го няма. В Германия по дъното на река Рейн се правят разходки, защото водата липсва. В рамките на световния форум за климата в южноафриканския Дърбан ООН би тревога, че планетата ни я очакват още урагани, суша и наводнения.

От метеорологична гледна точка утре настъпва зимата. Това обаче по нищо не личи. Иначе мрачният месец ноември тази година се представи като най-слънчевият и преди всичко сухият от 150 години насам. Пистите в големите алпийски курорти в Швейцария са зелени и кафяви, но не бели. Навсякъде машините за изкуствен сняг работят на пълни обороти. Времето обаче просто е топло.

Лорен Ванат, изследовател на ски-курортите в Швейцария: - Това определено ще даде силно отражение. Не бива да се забравя, че 50% от посетителите ни са чужденци, за които атмосферните условия са решаващи.

Картината в Австрия не е по-различна. В тамошните ски курорти изкуствен сняг има само на стратегически места и в хомеопатични дози. Туристите разбира се, не скучаят. Вместо да карат ски, могат да се катерят по скалите и просто да се разхождат, вместо да се спускат, могат да разпускат.

Игнац Раполтер, турист в Алпите: - Правим преходи, хапваме, пийваме и се шегуваме с дамите.

Досега екстремни промени в климата имаше само в някои региони. Но измененията изненадващо се разпростират из планетата. Нашият свят е достигнал до фаза, в която по-нататъшните вреди на околната среда ще
имат непоправими последствия.

Видео-> bnt.bg/bg/news/view/65179/njama_snjag_v_alpite


Тагове:   сняг,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3020169
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779