Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 22:18 - НБС"Водоснабдител" КНСБ - Протест на 30.11.2011год. в София
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 1172 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2011 11:49


Господа управляващи, не се вглеждайте единствено в числата! Зад тях стоят живи хора и техните съдби! image

45 000 души от цяла България се събраха днес 30.11.2011 г. на протест пред Народното събрание срещу увеличаването на пенсионната възраст и отпадането на класа. Многохилядното множество, заяви исканията си за достоен труд, достойно заплащане и достойни старини, в деня, когато в НС трябваше да се разглежда законопроекта за пенсионната реформа. От трибуната пред Парламента лидерът на КНСБ Пламен Димитров  заяви, че е необходимо всички да седнат на масата за преговорите, но само след като законопроектът бъде изтеглен, което и се случи. Докато президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа” разговаряха с „виновниците” за протеста в сградата на НС, изпълнителният секретар на КНСБ Пламен Нанков изчете пред митингуващите исканията на хората, които двата синдиката внесоха до премиер-министъра Бойко Борисов, председателя на Народното събрание - г-жа Цецка Цачева и председателите на всички парламентарни групи в 41-ото Народно събрание.

45 000 души от цяла България се събраха днес 30.11.2011 г. на протест пред Народното събрание срещу увеличаването на пенсионната възраст и отпадането на класа. Многохилядното множество, заяви исканията си за достоен труд, достойно заплащане и достойни старини, в деня, когато в НС трябваше да се разглежда законопроекта за пенсионната реформа. От трибуната пред Парламента лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че е необходимо всички да седнат на масата за преговорите, но само след като законопроектът бъде изтеглен, което и се случи. Докато президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа” разговаряха с „виновниците” за протеста в сградата на НС, изпълнителният секретар на КНСБ Пламен Нанков изчете пред митингуващите исканията на хората, които двата синдиката внесоха до премиер-министъра Бойко Борисов, председателя на Народното събрание - г-жа Цецка Цачева и председателите на всички парламентарни групи в 41-ото Народно събрание.

Декларация от Националния протестен митинг на КНСБ и КТ „Подкрепа” против пенсионните реформи и отнемането на „клас прослужено време” ->Тук
Снимки от протеста ->Тук


image image image image image image image image image image image image image imageimage
vodosnabditel.org/index.php

Протест и в Пловдив срещу ограничаването на права image

На 14 декември от 10 часа пред Областната управа в гр. Пловдив – пл. „Никола Мушанов”, се проведе редовното правителствено заседание тази седмица, КНСБ и КТ „Подкрепа” организираха протестен митинг на хората на наемния труд от Южен Централен район на България. Той бе срещу едностранно направените промени в пенсионна реформа, с която се повишава възрастта за пенсиониране и намеренията на правителството да отнеме доплащането за т. нар. „клас прослужено време”. Близо 700 души от Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Панагюрище, Стара Загора и други селища, се събраха, за да заявят, че не искат да работят до живот и ще се борят за достойните старини и на децата и внуците си.

Председателят на РС КНСБ Пловдив Татяна Миран призова протестиращите да не отстъпват от искането да не се удължава трудовия стаж и възрастта за пенсиониране, въпреки обещанията на правителството, че пенсионната реформа ще е плавна – с по 4 месеца на година, до достигане на 63 години за жените и 65 за мъжете. Тя подчерта, че не може труда на работещите в рудниците миньори и металурзите, край горещите пещи  да се узакони като равностоен  с този на седящите в уютен кабинет или офис работници и служители.  
Докато скандираха „оставка” и „искаме правата си”, червен автобус докара правителството за първото изнесено заседание на Министерски съвет извън столицата. С персонални автомобили и ескорт пристигнаха премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов. Въпреки апелите на протестиращите, те не пожелаха да застанат пред множеството.
Участниците в митинга внесоха протестна декларация до председателя на Народното събрание – Цецка Цачева, министър-председателя Бойко Борисов и областния управител на Пловдивска област – Здравко Димитров, в която от името на всички  работници и служители от Южен централен район на  България     протестират срещу ограбването на завоювани и изстрадани  социални  права
Снимки ->Тук


Тагове:   протест,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012609
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779