Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2012 22:18 - Блогът - новата гражданска журналистика
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.08.2012 22:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
image image Не можем без свобода на словото и без талантливи и откровени писачи. Тяхната вяра в гражданското общество започна у нас да избива в блогърство Автор: Елена Кодинова

В НАЧАЛОТО НА 90-те години на миналия век един министър на финансите, твърд монетарист и безсърдечен прагматик, познат сред студентите си като Малката секира, каза, че България може и без медии. И го каза не пред кого да е, а пред журналисти. С което си навлече вечната омраза на пишещите братя. Той имаше нещо друго предвид и за съжаление не успя да разбере в какъв пророк се превърна по ирония на съдбата. И как думите му десетина години по-късно са абсолютно верни. България много скоро спокойно ще може без медии. И не защото гражданското общество е станало по-слабо и свободата на словото не ни е скъпа. Тъкмо обратното.

Навсякъде по света печатните издания търпят

ужасяващи спадове в тиражите. И което е по-страшно - покъртителен спад на доверието в това, което казват. Електронните медии се превръщат все повече от средство за информация и дискусия в канали за забавление и корпоративно влияние. Когато са заложени много пари някъде, е така.

www.manager.bg/broi-107/accent/blogat-novata-grazhdanska-zhurnalistika


Тагове:   блогове,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3021976
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779