Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2012 19:30 - "Discovery Channel" снима превозването на най-тежките машини в България до рафинерията в Бургас
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.09.2012 19:40



07 септември 2012 / 09:12

Екип на "Discovery Channel" ще заснеме доставката на две тежки съоръжения за рафинерията в Бургас на 7 и 15 септември, съобщават от общината в Бургас. Всяко от двете мегасъоръжения, които ще преминат през Бургас, тежи по 1 656 тона и е с размери: 6,44 м ширина, 9 м височина и 56 м дължина. Това са най-тежките съоръжения, превозвани някога в България и ще бъдат транспортирани от пристанището до рафинерията с модулна платформа, чиято максимална скорост е 5 км в час.

Фирмата, извършваща превозването на мегамашините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им. За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма - сървeйър, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми.

Затворени за движение на моторни превозни средства ще бъдат улиците, по които ще преминат двете мега съоръжения за бургаската рафинерия на 7 и 15 септември. Мярката се взима от съображения за сигурност и ще важи само за ранните часове на двата дни.

Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще премине по маршрут: Централен вход на "Пристанище Бургас" - ул. "К. Фотинов" - ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - ул. "Сан Стефано" - ул. "Одрин" в посока рафинерията. Устройството ще се движи с максимална скорост 5 км/час, а часът на тръгване от Пристанището е 06.00 сутринта.

За времето на предвижване на извънгабаритния товар през града графикът за движение на обществения автобусен транспорт ще бъде променен. Автобусите, преминаващи по ул. ”Булаир” и бул. ”Демокрация”, ще бъдат
пренасочени за движение по ул. ”Гурко”, ул. ”Кирил и Методии” и ул. ”Цар Симеон І”. Промени в графика за движение ще има и по автобусните линии, обслужващи кв. Лозово и кв. Долно Езерово.

Община Бургас се извинява предварително на гражданите за причиненото временно неудобство.

Видео от събитието можете да видите
тук.

www.ekipnews.com/news/lubopitno/lubopitno/_discovery_channel_snima_prevozvaneto_na_naj_tezhkite_mashini_v_bylgariq_do_rafineriqta_v_burgas/138443/


Тагове:   машини,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3021736
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779