Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2010 08:53 - 22 септември - Ден на независимостта на България - на нашата "независимост"
Автор: aidasv Категория: История   
Прочетен: 2070 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 22.09.2010 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
22 септември 1908 г.
На 22 септември 1908 г. княз Фердинанд I използва сложната политическа обстановка и обявява Независимостта на България, а себе си титулува цар.
image
Независимостта на България е обявена в старопрестолния Царевец.

     Третата българска държава води своето начало от Сан-Стефанския мирен договор, подписан на 3 март 1878 г. Този договор, който възстановява България в етническите й граници, е ревизиран няколко месеца по-късно от тогавашните Велики сили - Германия, Англия, Франция, Австро-Унгария и Русия. Това става на т.нар. Берлински конгрес, който накърнява в различна степен интересите на всички балкански страни. Създаден е “възел от проблеми”, превърнали Балканите в “барутен погреб” на Европа.

     В съответствие с решенията на Берлинския конгрес на територията на Мизия и Софийско възниква Княжество България. Южна България е обявена за автономна област под името Източна Румелия. Македония остава в пределите на Османската империя. До Втората световна война обединението на българския народ е доминанта за външната и вътрешната политика на българската държава.

image
На 22 септември 1908 г. княз Фердинанд I се титулува за цар на България.
     България успява да си върне Източна Румелия (южна България) чрез Съединението през 1885 г. През 1887 г. за княз е избран германският принц Фердинанд Сакс-Кобург-Гота. Създадена е Вътрешната македоно-одринска революционна организация (1893 г.). Илинденско-Преображенското въстание (1903 г.), организирано за присъединяване на земите с преобладаващо българско население към Княжеството, завършва с неуспех.

     На 22 септември 1908 г. княз Фердинанд I използва сложната политическа обстановка и обявява Независимостта на България, а себе си титулува цар. Това се случва в Иван-Асеновата църква “Св. Четиридесет мъченици” в старопрестолния Царевец с Манифест към българския народ, подписан от Фердинанд І. Този акт е извършен без съгласието на Великите сили и против волята на Турция. България придобива статута на пълноправна независима държава.

Цветан Бакърджиев - 20 Септември 2003

www.bgfactor.org/index_.php



22 септември 2010 г.
От какво и от кого сме независими - икономичиски, политически, финансаво е май наистина сме "независими" ние защото никога нищо не е зависело от нас.
Капитализъм - врагове на народа!
Комунизъм - народна власт!
Демокрация - експеримент, за направен избор-самоназначение на политици при наличие на все по-малко избиратели в България и най-скъп подарък на други държави по света, на работна ръка от най-различно естество.
Каквото и да се говори и обещава по митинги и тържества, то си е в полза на -
нека всеки прецени как живее, а от там и на кого !?


image
Географско разположение:

България е  с трана със средни размери, в средните географски ширини, има високи сини планини,   голяма река,   излаз на море,   климат, който е добър, на границата на три континента  , между 40 и 41-ви паралел. Между тях е възможно най-благоприятното място на Земята.  Известна е като външна граница на Европейския съюз, но под огромно влияние на  САЩ, Русия и Турция.( Американските агресори се намесват във вътрешните работи на Съветския Съюз по целия свят - така и тук не се прави изключение)

Население:

Голяма част от населението е съставено от електорат, настоящи емигранти, бъдещи емигранти, столичани от провинциален произход и в скоро време - преимуществено цигани...

Политика:

Страната в момента се управлява от трима души: Пожарникар, Милиционер и агент на Световната банка. Управляващите се редуват да вършат глупости, по-често да дават на заден, а най вече обичат да попържат предишното управление, което според тях е виновно за собствените им глупости.

Гласоподаватели се внасят предимно от чужбина. Извозват се с рейсове и тирове до самите урни. Местните ромеи-гласоподаватели струват на партиите от 20 до 50 лв, или кебапчета и бира...

Всеки гласоподавател гласува най - много два пъти за една и съща партия, но в различни градове.

Икономика на страната:

Населението на страната е известно с това, че харчи много повече отколкото има.

Според Агента на СБ няма инфлация, няма скок на цени, няма икономическа криза, в следствие на което няма заплати, а пенсионерите получават пенсии подобни на стипендията на средностатистически студент от соцблока по време на студената война.

 Всички важни фактури се издават на пазара в кв. “Илиянци” в столицата.

В България парите са за пране, данъците за укриване, а ДДС - то за източване.

Здравно осигуряване:

Лекарите предлагат комплексни услуги, което много улеснява пациентите.

От прием в кабинет през продължително лекуване до кремиране. Колкото по - скъпо е лечението, толкова е по продължително.

Подписвайте договори с лекуващите за конкретна сума, защото по време на лечението сумата започва да расте. Лекарите имат много пациенти и не могат да помнят всички индивидуални уговорки.

Ако попаднете в болница помнете: Мед. сестри пият кафе, а лекарите марково уиски. Носете в изобилие!


Според НСИ брутният доход от аграрния сектор е 5% ...

Секторът на промишлеността  - брутен доход 31% - пак според стъкмистиката.

Хранително - вкусова промишленост:
България е известна като страната на киселото мляко. Произвежда се от най - финото нишесте. Хляб се прави от набухватели, а кренвирши от мека тоалетна хартия. Саламите са богати на калций поради голямото съдържание на рога, копита и кости.. Когато храните се съхраняват добре може да не загубят качествата си с години.

Ако не са продадени се връщат отново при производителя и срокът им на годност се удължава.
Напоследък има нов стандарт , наречен "Стара планина" и кренвиршите, произведени по същия, струват доста по-скъпо от едни котлети например...

Услугите генерират 65% от брутния доход - много услужливо население се очерта , но така си е открай време , но не му го признават и го наричат или "кофти мат"рял" или "шибан народ".
50% се обиждат на квалификацията, а другите 50% - не, поради което въпросът виси във въздуха и чака сгромолясването си. 

Туризъм:
Много развит - туристопоток от 4 млн души годишно (за сравнение - Унгария - 20 млн, или курорта Анталия - 4 млн), но това е защото има много малко газени лампи, с които туристите да си светят, когато няма ток с дни. В момента се договарят такива лампи с Китай, а газ - от Русия, когато отменим визите за руснаци...
Рекламното лого на страната за пред света прилича на баница, според естети, или на "кафявата точка " - според почитателите на копролалията

Образование:

Законна диплома може да се купи на добра цена, но все пак ако решите да учите ще ви излезе много по - скъпо.

Дипломирането в страната е дълъг и сложен процес. Именити професори, доценти и асистенти заменят изпити за секс, алкохол, подаръци или пари. С учене не става, но учебници трябва да имате. Издават ги самите преподаватели. Желателно е да си ги закупите от тях, за да се спести процента на книжарницата.

След дипломирането задължително започнете работа по друга специалност, ако искате да правите кариера.

Правосъдие:

В страната законодателната система работи перфектно. Делата се гледат с години, но когато натрупате голям брой провинения има вероятност да получите условна присъда.

За да лежите в затвор, трябва да отговаряте на определени изисквания, да имате сериозни политически препоръки и голямо търпение. Не става от раз.

Армия:
Първа ловджийска дивизия - 180 хил. ловци с по две-три пушки.
Втора охранителна дивизия - Лицензираните частни охранители - 120 хил.
Полиция - 70 хил. души
Трета същинска така наречена "армия" - 18 хил. души некви си там войници, които са важни за НАТО, в който страната членува, за да ги изпращат за пушечно месо на талибаните. Въоръжение - автомати "Калашников". Дължината му е: от мушката до приклада - 56 см, от приклада до мушката - 73 см...
Лек парадокс, които лесно се обяснява  
с пример, взет от казармения живот на БА : "от сряда до петък колко дни са? А от петък до сряда? "
 Уф, ако иска някой, нека продължи....

lado.blog.bg/politika/2010/09/11/bylgariia-politikogeografski-obzor.604080
 

22 септември - ден на независимостта на България - на нашата "неЗависимост"!!!




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yuliya2006 - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Величието на ...
22.09.2010 08:56
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Величието на една дължава не е в броя на поданиците й, нито в многобройните й сгради или пък в дългата й история. Величието на една държава е в нейната независимост и законност.

Сливенски митрополит Йоаникий
цитирай
2. skribezium - Иронизирайки датата 22 септември ...
22.09.2010 17:26
Иронизирайки датата 22 септември обиждаш самия себе си, а не българския народ!
Независимостта е и състояние и на духа на една нация.
Твоят постинг е недостоен за голямата дата.
цитирай
3. lado - Иронизирайки датата 22 септември ...
22.09.2010 19:24
skribezium написа:
Иронизирайки датата 22 септември обиждаш самия себе си, а не българския народ!
Независимостта е и състояние и на духа на една нация.
Твоят постинг е недостоен за голямата дата.

Актът е изиграл историческата и обществената си роля. Независимо от различните цели, които политическите сили са преследвали. Според скромното ми мнение aidasv не иронизира историческия факт и последиците от него.
Използвайки моите писаници, човекът иска да илюстрира какво развитие е достигнал народът ни. Дори да е примитивно мнението ми, то съществува в пространството, и може да бъде цитирано.
Апропо - развитието на нацията продължава, но дали е прогрес ,или регрес - да сме живи да видим.
Поздрави!

цитирай
4. aidasv - Митрополит дръпна конско на Цецка Цачева навръх националния празник
22.09.2010 23:45
Празниците не са само почивни дни, припомни божият служител, упреквайки отсъствалите от литургията, сред които и парламентарната шефка

Митрополит Григорий се изказа с безпрецедентно остър тон по време на честването на Деня на независимостта във Велико Търново. Веднага след издигането на националния флаг на България той упрекна публично отсъствалите от сутрешното богослужение в храма "Св. 40 мъченици", сред които и... председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

"Тая сутрин ние започнахме света литургия и се черкувахме заедно с господин заместник-председателя на министерски съвет още от ранно утро, с много депутати, с областни управители, с кметове и разбира се и люде. Но къде бяхте сестри и братя? Защо всички не бяхте в църквата? Добре е да знаем, както един мой приятел казва - такива хубави празници да не ги имаме само за почивни дни, а обратно - да ги чувстваме със сърцето си, да ги чувстваме в душата си", каза митрополит Григорий.

Словото постави в небрано лозе редицата, в която освен "провинената" Цецка Цачева бяха вицепремиерът Цветан Цветанов и военният министър Аню Ангелов. Оставени без възможност на отговор, управляващите замаскираха гафа с културни усмивки и продължиха участието си в тържеството.
http://reporter.blog.bg/novini/2010/09/22/mitropolit-drypna-konsko-na-cecka-cacheva-navryh-nacionalnii.609330
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3020281
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779