Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 20:29 - Министри - пенсии и заплати - !?
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1012 Коментари: 0 Гласове:
3



Политика  
Тотю Младенов: Дянков прибърза 29.01.2011 20:18 Можело и да има пари за увеличение на пенсиите  
image

Двамата министри дават противоречиви изявления за пенсиите. Снимка: Булфото

Финансовият министър Симеон Дянков е прибързал с изказването си, че пенсиите няма да бъдат повишавани, смята социалният министър Тотю Младенов.

Двамата министри са на противоположни мнения по въпроса.

Социалният прогнозира, че "пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година", а финансовият му опонира, че пенсиите и минималната работна заплата няма да се вдигат и през тази година, тъй като бюджетът за 2011 година вече е гласуван.

„Всичко зависи от приходите за първото полугодие. Ако са над това, което е планирано, аз не виждам защо да не се дадат и затова тези изказвания са прибързани, разясни Младенов.

„Да изчакаме полугодието, да видим какви са приходите и тогава ще коментираме тези неща. Смятам, че той много рано се изказва още в началото на тази година по тези неща”, допълни той.

Още по темата Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии Тотю Младенов вижда по-високи пенсии


Социалният министър потвърди, че ще има фирми, дадени на прокуратурата за системно неплащане на заплати.

 

Политика  
Дянков закова: Няма да вдигаме заплати и пенсии 28.01.2011 16:22 Промени в митниците няма да има, категоричен е вицепремиерът
 
image

Снимка: БТА

Няма да бъдат увеличавани пенсиите и минималната работна заплата и през тази година, тъй като бюджетът за 2011 година вече е гласуван.

Това обяви при посещението си в Сливен вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той посочи, че в бюджета не са гласувани средства за това и искането на КНСБ ще остане неудовлетворено.

Само преди два дни социалният министър Тотю Младенов изрази различна позиция от тази на колегата си Дянков.

Той прогнозира, че "пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година".

Министърът не уточни обаче с колко ще бъде увеличението, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.

Освен това Дянков допълни, че през следващите 3 до 5 години акцизът на тютюневите изделия ще остане без промяна.

Вицепремиерът бе категоричен, че няма да има кадрови промени в митниците въпреки скандала от последните дни, "защото фактите показват, че там се работи добре".

Още по темата Тотю Младенов вижда по-високи пенсии

С интересни идеи ще се прибере във ведомството си финансист №1 на републиката, обсъдени на среща със сливенския бизнес.

Земеделските производители са настояли пред вицепремиера да се въведе система с фискални устройства, пряко свързани с НАП, подобно на бензиностанциите и аптеките, за да няма загуби по веригата и за да се прекъснат порочните практики в бранша.

Винопроизводителите са били категорични, че само чрез обвързване на бутилирането с приходната администрация ще се преодолее нелоялният бизнес в тази индустрия.

Другите идеи, обсъждани с министър Дянков, са свързани с необходимостта от инвестиции в напоителните съоръжения и включване на представители на бизнеса в настоятелството на БАН за постигне на по-тясна връзка между бизнеса и образованието, а оттам – и обучение на необходимите кадри в различните браншове.

При посещението си в Града на стоте войводи вицепремиерът получи декларация от представители на Инициативния комитет, организирал на 24 януари протест срещу тегленото на кредит от община Сливен в размер на над 6 млн. евро. Симеон Дянков обаче отказа да коментира въпроса, докато не се запознае конкретно с него.


Общество  
Тотю Младенов вижда по-високи пенсии 25.01.2011 18:22 Възможно е увеличение от средата на 2011 г., но не се знае с колко  
image

Снимка: Булфото

"Пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година", каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Министърът не уточни обаче с колко ще бъде увеличението на пенсиите, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.

Той подчерта, че сега правителството работи в условията на строга финансова дисциплина.

"За решаването на демографските проблеми в страната са необходими не само помощи, но и ръст на икономиката", посочи Тотю Младенов.

Той изрази надежда младите и висококвалифицирани българи да се завърнат от емиграция и да помогнат за развитието на икономиката.

По данни на социалното министерство милион и половина българи работят зад граница.


www.dnes.bg/politika/2011/01/29/totiu-mladenov-diankov-pribyrza.110023


Тагове:   заплати,   пенсии,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012511
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779