Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2011 07:15 - В Гърция протестират
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1198 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 30.05.2011 22:27


image В Гърция протестират
срещу икономическите мерки на правителството
БНР/Хоризонт - 29 Май 18:05 Недоволните гърци се пренесоха по площадите на страната. Безработни, студенти и млади семейства дори опънаха палатки в центъра на Атина и Солун в знак на протест срещу икономическите мерки, които правителството на Георгиос Папандреу се готви да наложи за пореден път. 
Поколението на “Фейсбук“ организира на протести гърците, за да покаже нежеланието си да се примири с водената от правителството политика. “Недоволните от площад Синтагма“ превзеха центровете на големите градове на страната. В демонстрацията и днес получават пълна подкрепа от всички поколения. Хиляди гърци отново изразяват недоволството си в Атина, Солун, Крит, Патра и много други места на страната. По призива в интернет,гърците очакват подкрепа от всички европейски столици.
Постоянно се увеличават тези, които опъват палатки в центровете на Атина и Солун и заявяват, че ще останат там, докато правителството не оттегли драстичните мерки за икономии. Протестите повлияха и на опозиционните партии,които отказаха подкрепа на правителството по новия пакет от мерки.Това би могло да доведе до предсрочни парламентарни избори.
Днес Микис Теодоракис, който е личност с изключително обществено влияние, призова младото поколение да отстоява правата си. В отговор още хиляди гърци се включиха в днешните демонстрации.
novini.dir.bg/news.php


Гърците настояват за наказания за корумпираните политици image

Снимка: БГНЕС
 

Масовите вълни на протести в Гърция не стихват.

Тълпата заля няколко атински улици около централния площад Синдагма. Хората останаха и през нощта, за да протестира срещу мерките за икономии, които правителството беше принудено да предприеме. Това е петият и най-голям протест до момента.

За разлика от миналогодишните протести, тълпата снощи протестира мирно. На площада се стекоха обикновени гърци, много от които бяха довели и децата си. Хората недоволстват, че никой политик досега не е бил наказан по обвиненията в корупция, за която се смята, че стои в основата на кризата.

www.btv.bg/news/svetut/balkanite/story/269246330-Gartsite_otnovo__protestirat_nastoyavat_za_nakazaniya_za_korumpiranite_polititsi.htm



Масови протести в Гърция image  www.btv.bg/videos/novini/video/641166818-Masovi_protesti_v_Gartsiya.html


Тагове:   протест,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012435
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779