Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2011 20:05 - Пламен Димитров: В проектобюджета за 2012 г. не е заложено закриване на Държавния резерв
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.11.2011 20:46


събота, 05 ноември 2011 20:44:21 image imageХоризонт публикувано днес, 13:33 часа
image

© Снимка:   БГНЕС

       

Обявеното от финансовия министър Симеон Дянков закриване на държавния резерв не е заложено в проектобюджета за 2012 г. и не е обсъждано със синдикатите и работодателите. Това каза вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров

Това още го няма в бюджета. Няма го като намерение за преструктуриране, няма го като намерение, обсъждано в Националния съвет за тристранно сътрудничество, появи се от нищото. Единственото, което виждам е, че понеже бюджета наистина няма философия, финансовият министър се опитва да закърпва положението. Отнякъде са излезли сигурно нови нужди, някой е поискал пари пак и сега търсим откъде да ги отрежем. Този начин на бюджетиране - без никаква стратегия, без никаква визия и философия, всъщност ни вкарва в такива казуси.

Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов видя опит Държавният резерв да бъде разпродаден и да бъдат прикрити злоупотреби:

Последните години излязоха наяве прекалено много факти и данни за това, че там е крадено по невероятни начини. Eдно закриване на Държавния резерв със сигурност ще доведе до замитане на следите на тези, които са крали. Такава е най-често българската практика. Очевидно е, че този, който иска да го закрие, си мисли, че можем и без него. Очевидно идеята e това, което се пази в резерва да бъде разпродадено Господ знае на какви цени. Моето сериозно допускане е, че тези неща ще бъдат продадени на когото трябва и на цени, каквито няма никъде по света.

Юлияна Стоянова

bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/Pages/0511Drezerv.aspx


Тагове:   бюджет,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019574
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779