Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 23:56 - Тома Томов за 2012-а: Задава се нещо страшно!
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 4886 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 04.01.2012 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Newsmaker.bg

image
  • Изпратено от: Чичо_Манчо
  • Дата: 2012-01-03 08:42:15

Случи се това, че светът около нас е полуразрушен и си отива. Идва някакъв нов, изправени сме пред нещо, което не знаем нито какво е, нито какво ще бъде, коментира журналистът Тома Томов.

Засега той е един свят на революции, на протести, на несъгласие, на плашещи и страшни неща. Страшното е, че след това идват други хора, които регулират протуберансите на човешкото недоволство. Най-лошото е, че за първи път видяхме, че суперсилата Америка не е чак толкова силна.

Видяхме, че води близо 20-ина години една безсмислена война в Ирак, води същата война и в Афганистан, а ние сме неин съюзник и ще плащаме заедно сметката. В Близкия Изток има серия от революции против диктаторите, които бяха наши съюзници довчера. Там се очертава крупно геополитическо събитие, ако така можем да наречем една война.

За мен войната в Близкия Изток е неизбежна между Иран и вероятно САЩ и Израел, но това може да стане много по-голяма експлозия, ако се включат страни като Ливан, Палестина с окупираните територии от Израел, Египет. Въобще може да стане много страшно.

В Европа виждаме неуспешни опити за решаване на дълговия проблем. Стотици милиарди са необходими за запушване на пробойните в Италия, Ирландия, Испания. Целият Юг се тресе. Едно време в 1848 г. е имало революции в цяла Европа и трябвало да дойдат ескадроните на руския цар, за да бъдат потушени част от революциите. Сега предстои да видим дали така наречената обединена Европа е в състояние да реши проблемите си, да създаде нещо ново, което все още ни изглежда доста стряскащо, защото не знаем какво ще бъде. Колкото до България, аз казах вече, че тя е една страна без лидери и без достойнство и го повтарям. Трябва да имаш окуляр за времето и да оценяваш всичко през него.

Сега сме в началото на нов век. За съжаление това, което се случва в нашите медии, не е добро. Има един 24-часов цикъл и работещите в медиите оценяват случилото се през това време. И какво оценяват те. Показват ни как един високо управляващ ни човек рита топка и то като колосална новина. Сами преценете това има ли някакво място в историята. Не, но какво от това! Така вървят нещата у нас, за съжаление. През това време някои страни правят инвестиции, обмислят и преоценяват бъдещето си. Изобщо, не съм оптимист за новата 2012 година. БНР

Newsmaker.bg

www.facebook.com/#!/galinabg



Тагове:   криза,


Гласувай:
11



1. platttonnn - Така е,
04.01.2012 10:04
щом няма комунизъм,всичко се руши,а футболът изобщо не може да се сравнява с лова. И много други смешни работи.
цитирай
2. pachangel - Нищо ново не казва Томата
07.01.2012 08:10
Като един от най успешните журналист у нас Тома Томов правилно е преценил какво се случва но това няма да спре лумпенизацията у нас.Промитите мозаци на цяло едно поколение и активноста на новодемократите са движещата сила на "демокрацията" у нас.Янките колкото и да рекламират имперската си сила трябва да се съобразяват с Русия и Китай а това изнервя евреите и всякъкви грешки като агресия срещу Иран не трябва да се изключват.Една трета световна война може би ще охлади амбициите за нов световен ред управляван от "богоизбрания" народ но цената на тази авантюра ще е много по голяма от предишните войни.
цитирай
3. demograph - Томата казва всичко,
10.01.2012 19:05
Необходимо на един умен човек да планира живота си така че да оцелее...Задава се нещо като криза, нещо като война,нещо като апокалисис, а пък най-вероятно - нещо като промяна. За България промяната ще е добре познатото старо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012778
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779