Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 17:34 - Визита на Хилъри Клинтън в България
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1609 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.01.2012 11:20


image Истинската причина
за визитата
на Хилъри Клинтън
в България

image

Хилъри Клинтън

На 5-ти Февруари Хилъри Клинтън ще посети София. Нищо особено, биха казали много. Ще поздрави новоизбраният президент на Р.Б., Росен Плевнелиев биха казали медиите. Всъщност, каква е истинската причина?

Много хора чуват нашумялата напоследък новина за едно ембарго на петрол от Иран заради ядрената им политика. Мас-медиите твърдят, че Иран възнамерява да създаде атомна бомба и по този начин оправдават въпросната резолуция. Дали Иран наистина възнамрерява да създаде атомна бомба не е от значение в тази статия, нека се върнем пак към България.

В последния един месец по Българските медии не се чу за създаването на над 200 Американски лазарети и болници в Грузия, една инвестиция за 560 милиона долара. Също така не се чу, че две от 11-те самолетоносачи на САЩ пътуват към персийският залив, придружени от над 60 военни кораба на Английското правителство. Над 60.000 военнослужещи от Ирак бяха преместени в Израел преди 14 дни.

imageКръгът около Иран се затваря, и международните сили се готвят за война. Всичко до тук е “чудесно”, нормалният гражданин би си помислил, че процедурата ще е същата като с Афганистан и Ирак. Поредната война в Близкия Изток – нали сме свикнали вече, нищо ново под слънцето.

image

Чжан Чжао Чжун

Разликата този път е позицията на Китай и Русия. Една новина, която разтърси независимата преса по света но не беше отразена в България бе изказването на Чжан Чжао Чжун, генерал-майор на Китайската армия. В интервю за NDTV каза че „Китай няма да се поколебае да защити Иран, дори в случай на Трета световна война.“ В отговор на това твърдение Обама разпореди да се засили военното присъствие на САЩ в Австралия, Южна Кореа, Малайзия и Индонезия. Само през Януари 2012 бяха разположени над 90.000 войници и военна техника. Сами виждате как се затваря кръга и около Китай.

Би било редно на този етап на статията да кажем, че сценария за една евентуална война срещу Иран е същия както на времето с Ирак. И както тогава, така и сега – доказателства за производство на оръжия за масово унищожение няма. Както нямше в Ирак, така няма и в Иран – Дори световната организация за атомна регулация официално потвърждава, че Иран няма физическата както и финансовата възможност да произведе атомна бомба в следващите 15 години.

Всички бяхме свидетели миналата година на така наречените “Пролетни Револуции” в Либия, Бейрут, Египет и няколко други Африкански държави. Вече почват да излизат доказателства, че те са били спонсорирани и организирани от служители на ЦРУ, Мосад, МИ-5 както и от други регионални тайни служби. Сирия е последната преграда по пътя към Иран.

Най-лесния начин да контролираш едно общество е чрез страх – и точно това се случва от години. Разликата този път е, че Русия и Китай остро се противопоставят на една военна намеса в Сирия, както и Иран. Според редица аналисти нещата още Февруари биха могли да ескалират. На манипулираното общество им трябва много малко, за да подкрепят една военна намеса на правителствата им и точно това се очаква да се случи много скоро. Един така наречен “false flag attack” – познат от Виетман, Никарагуа, Кореа – много войни почнаха с инсцинирана атака на САЩ.

imageНо нека се върнем пак към нашата родина, България шкембето и луканката. Сигурно помните дебата за ракетния щит, на който България за сега (за разлика от Руминия) се противопостави, но остави вратичката отворена. Този дебат сякаш се изпари от медииното пространство в България – но не и по света. Ракетния щит се очаква да бъде готов до няколко месеца, а Русия заяви преди 3 седмици че ако това стане ще насочат балистичните си (ядрени) ракети към Европа както и че ще направят контра-щит обхващащ Русия, Китай и няколко бивши съветски републики. Ако България (след Румъния и Полша) стане част от този Американски щит, позволявайки поставянето на част от системите му на Българска територия то България се превръща в цел не само за Иран а и за Русия – а тя е много наясно, че този така наречен щит може да се използва и за първи удар. Добре дошли в ерата на една нова студена война.

Втората точка на Хилари Клинтън ще бъде обсъждането на евентуален въздушен коридор за една евентуална атака срещу Иран, ако силите на ООН не подкрепят военна интервенция срещу мюсюманската държава. НАТО вече не играе никаква роля, след като Турция (член на НАТО) вчера съобщи, че няма да позволи използването на въздушния си коридор за една атака срещу Иран. От геополитическа гледна точка северо-западна България би била много ценна за затварянето на кръга около Иран. След като Грузия ще поеме ранените на север както по-нагоре в статията съобщих, България ще бъде главно използвана за складиране на амуниции, техника и резервни войски. Важно е също да се съобщи, че Америкакнския сенат миналата година одобри използването на ядрено оръжие “за превентивен удар, срещу всяка нация заплашваща националната сигурност на САЩ”. Дали скоро няма да видим ядрени оръжия в България?

Тази нова студена война, за която масовите медии не само в България но и в цял свят не съобщават много скоро би могла да екалира. И както винаги нормалните граждани ще бъдат жертвите, защото те докато си хапваха луканка и пиеха ракия гледайки поредната “важна новина” в Български ефир в света се случиха неща, за които никой не им съобщи.

Георги Грънчаров

gruncharov.com/index.php/2012/01/28/real-reason-of-hillary-clintons-visit-in-bulgaria/



www.facebook.com/grantcharov

image Хилари Клинтън се среща с президента и премиера по време на визитата си в София
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 12:42 на 28 яну 2012 image

Хилари Клинтън

Фотограф: Jason Reed

image

image

Хилари Клинтън ще посети България в началото на февруари - 26 яну

В рамките на посещението си в България държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов и министри от кабинета, съобщи Външното министерство.

Визитата на Клинтън ще е на 5 февруари и е по покана на българския външен министър Николай Младенов.

Основните теми на разговорите й в София ще бъдат двустранното сътрудничество, ситуацията в Близкия изток, Югоизточна Европа и приноса на България в Афганистан.

Хилари Клинтън веднъж вече е посещавала България, но в ролята си на първа дама на САЩ. В средата на октомври 1998 г. тя пристигна в София за конференцията "Жените на XXI век".

www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/28/1754804_hilari_klintun_se_sreshta_s_prezidenta_i_premiera_po/


OFFNews

Хилъри Клинтън идва на 5 февруари

Автор: OFFNews Публикувана на 28 януари 2012 ·  

image

Американският държавен секретар Хилъри Клинтън ще посети България на 5 февруари, предаде Euronews. Това е съобщил пред журналисти говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд.

 

На еднодневната си визита в България, Клинтън ще обсъди с ръководството на страната редица въпроси, сред които демократичните промени в Близкия изток, подкрепата за Афганистан, енергийната сигурност и двустранното сътрудничество в сферата на прилагането на законодателството.

Преди това, тя ще участва в конференцията по сигурността, която ще се проведе в Мюнхен между 3 и 5 февруари.

Там Клинтън ще проведе срещи със световни лидери и колеги, сред които и руския външен министър Сергей Лавров, с когото ще обсъди договора за стратегическите настъпателни въоръжения СТАРТ.

Договорът СТАРТ бе подписан в Прага на 8 април от президентите Барак Обама и Дмитрий Медведев. Той предвижда двете страни да съкратят ядрените си арсенали с около една трета и заменя договора СТАРТ от 1991 г., чиито срок изтече през декември 2009 г. Новият договор ще бъде в сила десет години.

Хилъри Клинтън е 67-ият държавен секретар на САЩ в администрацията на президента Барак Обама, бивш сенатор от щата Ню Йорк в Сената на САЩ и съпруга на 42-ия президент на САЩ Бил Клинтън.

Клинтън ще посети България за втори път. Първото й посещение у нас бе като първа дама на САЩ. В средата на октомври 1998 г. тя пристигна в София за конференцията „Жените на XXI век“.

offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/14971/hilari-klintan-idva-u-nas-na-5-fevruari


Тагове:   визита,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012477
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779