Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 22:19 - Безработен държи заложници във фабрика в Комотини
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.03.2012 22:29


image 01 Март 2012 / 17:03:10  GRReporter
 
image      image                                         image                                                                    image Анастасия Балездрова

Безработен мъж, баща на две деца влезе въоръжен във фабрика за производство на кофи за боклук и държи като заложници двама работници във фабриката. Мъжът е бивш служител в предприятието, работил е като шофьор, но от 8 месеца е без работа. Въоръжен е с ловна карабина.
Когато е влязъл във фабриката в ранния следобед е ранил един от собствениците й и един българин, също работник в предприятието. Бизнесменът е ранен в гърдите, а българинът - в бедрото. И двамата са настанени в болница без опасност за живота.

GRReporter се свърза с директора на болница Сисманоглио в Комотини Ираклис Хадзинесторос, който заяви, че и двамата ранени са в добро състояние. Българският гражданин, който е на възраст под 25 години е бил приет с разкъсване на четириглавия мускул на лявото бедро. Според директора на болницата той е бил застрелян от лявата страна, а при изстрела сачми са попаднали и в дясното бредо, без да причинят сериозни травми. Младежът е бил подложен на операция за зашиване на мускула и вече се намира в стая в ортопедичното отделение на болницата. Собственикът на предприятието е бил ранен по-леко.

На мястото на инцидента има много полиция, както и психиатри и специалисти по воденето на преговори с похитители. Според източници преди малко полицията е изпразнила района около предприятието в радиус от 2 километра. Очакванията са, че в следващия час ще се проведе акция. Специалистът по водене на разговори с похитители се намира много близо до офиса, в който той държи останалите двама заложници. Те са негови бивши колеги-шофьори.

Исканията на 62-годишния похитител са да му бъдат изплатени 31 хиляди евро, като компенсация за уволнението, които той твърди, че предприятието му дължи и да му бъдат донесени лекарствата, които приема всекидневно. Той отказва да пусне последните двама заложници, докато не се яви лично шефът на отдел "Счетоводство", който да му заяви, че е назначен в предприятието отново.
Очаквайте подробности.

www.grreporter.info/Bezraboten_drzhi_zalozhnici_vv_fabrika_v_Komotini/10656


Тагове:   безработица,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3019075
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779