Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 19:22 - Оранжев код в 9 области утре, очакват ни обилни валежи
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.05.2012 19:24


image
- Оранжев код в 9 области утре, очакват ни обилни валежи   Публикувана: Неделя, 27-ми Май 2012, автор(и): 24 часа онлайн image

Оранжев код за обилни валежи е обявен за утре в девет области на страната. Това показва справка на уебстраницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Областите са Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра.

Код "оранжев" означава, че са прогнозирани метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни и в течение на очакваните метеорологични условия. По възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите, съветват от НИМХ.

В останалите области от страната за утре е обявен жълт код - за потенциално опасни метеорологични явления.

През следващото денонощие времето ще се задържи хладно, облачно и дъждовно, съобщават от НИМХ при БАН.

През нощта с преминаването на циклонален вихър, от югозапад на североизток, валежите ще се активизират. Очакват се значителни количества - на места до 25-40 л/кв.м за денонощието. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, който постепенно с изтеглянето на циклона, в западната половина на страната ще се ориентира от северозапад.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 14 и 19°, в София - около 15°. По-късно през деня от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността ще се разкъса, като през нощта срещу вторник този процес ще обхване цялата страна.

Облачно и дъждовно ще бъде времето и по Черноморието. Преди обяд ще духа умерен вятър от изток, който до вечерта ще се ориентира от запад и ще се усили. Максимални температури 17-18°. Температурата на морската вода ще е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2300 метра - от сняг. На места се очакват значителни количества. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, а на 2000 метра около 4°.
www.24chasa.bg/Article.asp



Тагове:   валежи,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012698
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779