Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2013 12:13 - Отивай и почвай веднага, заръча Борисов на новата шефка на ДКЕВР
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.02.2013 12:19


Юлиана Иванова поема поста, премиерът се забавил с "омитането" на Семерджиев Веселина Йорданова , 13 фев 2013 11:36  
image Тук политика няма, всички са виновни, включително и аз,
призна Борисов. Снимка: архив, БТА

Юлиана Иванова ще бъде председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на мястото на освободения Ангел Семерджиев.

„Отивай и почвай веднага“, нарежда й Борисов в началото на редовното правителствено заседание след поредица от съвети за това, което трябва да промени в комисията.

"Мерси", отговаря Иванова, която се надява свършеното в бъдеще да е по-добро от това до момента.

Борисов обобщава кратко и ясно задълженията на новия шеф на регулатора. „Ценообразуването и прочистването на тази комисия от всеки, който по един или друг начин се е заиграл с който и да било там в цялата верига и резултатите – на прокурор“, отсича той.

„Тук политика няма, всички са виновни, включително и аз за това, че този шеф на ДКЕВР трябваше още след първата година да го омета, трябваше с Трайков да си отиде заедно, забавих се и ми навлече всичките тези беди“, признава си Борисов.

Той даде на новия шеф на комисията „кредит на доверие 20 дена“. Премиерът заявява, че изцяло не е доволен от работата на комисията.

Борисов нарежда незабавно да се изиска проверка от Сметната палата, финансовия надзор и до другата сряда Юлиана Иванова да запознае Министерския съвет какви мерки са предприети – „от отнемане на лиценз на тези, които са я карали през просото, ако има такива, до санкции и как оттук нататък хората да бъдат убедени, че това, което плащат, е реално.“  Министерство на финансите ще й помага за промяна на модела на ценообразуването.

Премиерът препоръчва да се действа безкомпромисно.

„Ако в сметките са слагали джипове или командировки, всичко това по надлежния ред да им бъде отнето“, нарежда още Борисов и не забравя да напомни, че при нарушения трябва да бъде сезирана прокуратурата.

Срещни се с партиите в парламента, с хората, които протестират, посъветва я още Борисов.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова представя Иванова пред министрите и премиера с думите, че тя има инженерно образование и дългогодишен опит в чужди компании. Работила е в германската енергийна компания RWE.

Според  Харитонова Иванова има „определяща роля“ във въвеждането на компанията в България. Тя напомня и за проявения, но изгаснал интерес на RWE към строителството на АЕЦ „Белене“.

Борисов обаче бързо прекъсва заместник-министъра с думите, че написаното в биографията най-малко ще й послужи в работата.  „Юлиана Иванова разбира от материята, която има да решава ДКЕВР и има да свърши доста работа“, коментира той.

www.dnes.bg/



Тагове:   ДКЕВР,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3020143
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779