Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2013 23:02 - Фирми от големи градове се местят в Павликени
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.03.2013 23:04


image 17:21
24.03.13
Фирми от големи градове се местят в Павликени автор(и): Веселина Ангелова image

Някои компании от големите градове в България обмислят да преместят дейността и предприятията си във Великотърновския регион, и по-специално към Павликени, научи “Твоят ден”.
 В малкото градче, известно с “хубавите си хора”, както се твърдеше в една тв реклама, вече е регистриран първият случай на подобна бизнесмиграция.
Мярката е антикризисна в градове като София, Варна, Пловдив и Бургас, където местните данъци и такси са значително по-високи, отколкото в по-малките населени места.
Ново шивашко предприятие на хасковската компания “Ронис” например вече бе отворено в Павликени. Неговите собственици изчислили, че въпреки разходите по преместването дружеството ще има по-добра печалба, защото след това ще плаща по-малко за наеми, данъци и консумативи.
Компанията, която е изцяло фамилна, вече е наемател на общинско помещение, което някога е било собственост на бившата потребителна кооперация. От “Ронис” вече са депозирали и оферта за закупуване на помещенията, което е доста изгодно за местната власт в Павликени.
Шивашката фирма е известна в бранша у нас и работи предимно на вътрешния пазар, като произвежда детски дрехи за повече от 250 компании клиенти, обясни собственичката Татяна Иванова.
От община Павликени разглеждат още няколко инвестиционни предложения на фирми от страната, които смятат да направят същото бизнес преместване.
За да привлекат инвеститори, във Велико Търново решиха да не повишават данъците до 2016 г. Идеята е на великотърновския кмет Даниел Панов и е подплатена с подробен бюджетен анализ, който показва, че стъпката ще е печеливша за старопрестолния град, защото така ще се отворят работни места за местните хора.

www.trud.bg/


Тагове:   фирми,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012214
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779