Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2009 07:29 - Взаимопомощ - виц или "реалност"
Автор: aidasv Категория: Технологии   
Прочетен: 1328 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2010 17:54


      Лято е.
Учителката решила да изведе на излет учениците си. Когато били вече на полето започнала да им обеснява някой неща от живота.   

   
  1.Казала на учениците да се обърнат наляво и да кажат какво виждат, а те отговорили - жито. Деца това е нива засята с житни семена и от тях ще станат много по-вече семена, ще се произведе брашно и от него става хляба с който хората се хранят. Това се повтаря постоянно.    
  
   2.След това казала на учениците да се обърнат надясно и да кажат какво виждат, а те отговорили - царевица. Деца това е нива засята с царевични семена и от тях ще станат много по-вече семена, ще се произведе фураж, ще се хранят животни, от тях ще се произведе месо и с него ще се хранят хората. Това се повтаря постоянно.   
     3.През това време Иванчо се чудел как да си направи излета по-интересен и се обърнал назад и какво видял - две магарета от които едното качило другото и се таковат. Мигновенната мисъл на Иванчо му подсказала, че сега е момента да си върне на учителката, за това че постоянно го наказва (защото вечно и създава проблеми). Госпожо може ли да Ви питам нещо казал той на учителката.
Да. Иванчо, кажи.
Какво правят тези магарета.
Като видяла учителката какво правят магаретата изтръпнала, но  и нейната мигновенна мисъл и подсказала как да се измъкне от ситуацията. Деца я се обърнете назад  за да видите вашия съученик какво е забелязал. Деца  ето ви един прекрасен пример от живота - едното магаре си счупило двата предни крака и ги качило на гърба на другото, а то по-този начин го води към лечебницата. Това се нарича Взаимопомощ. 
Иванчо изслушал обяснението и казал:  Госпожо, то e като в живота, ти искаш  да помогнеш на някого, а той през това време си мисли как да те натакова и
Това се повтаря постоянно !!!










Лятна импресия  
 




Тагове:   взаимопомощ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012457
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779