Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2009 17:10 - Избори - 05.07.2009 / 2
Автор: aidasv Категория: Технологии   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
0



Станишев готов за депутат 05.07.2009, 13:03 (обновена 05.07.2009, 15:27)
Диляна Панайотова   image

© WTV

Истинското изпитание за българските политици ще настъпи на 6 юли и в дните след това. Това заяви премиерът Сергей Станишев, който гласува в музикалното училище в София.

Според него за съставянето на новото българско правителство е необходимо политиците да признаят волята на българските избиратели, партиите да забравят много от предизборните си обещания и да се започнат конкретни разговори. Компромис, за да се коалира БСП с ГЕРБ, червените могат да направят ако има ясна политическа позиция.

Станишев прогнозира, че при коалиция ГЕРБ-Синя коалиция по-малкият партньор ще определя политиката на бъдещия кабинет.
На въпрос на news.bg дали се чувства готов да напусне премиерския пост и да го смени с депутатски Станишев отговори: „Винаги съм се чувствал готов за много неща. Не берете грижа за мен."

Премиерът коментира, че е удовлетворен от повишената избирателна активност към момента. Това е добре и това е важно, коментира той. Надявам се действително да има висока избирателна активност, независимо от резултата, защото трябва да има легитимен парламент и стабилно правителство, заяви Сергей Станишев.

Най-важното според него в момента е да се създадат условия за бързо формиране на следващия кабинет. Световната икономическа криза по думите на премиера е факт и тя засяга и България. За това според него е необходимо да продължи ефективното изпълнение на антикризисния план.

Надявам се в кратки срокове следващото НС да може да излъчи работещо стабилно правителство, а другите варианти не са добри за страната, каза още лидерът на червените. По думите му българските избиратели ще дадат насоките на развитие на страната.

"Аз гласувах за това, България да продължи да надгражда над това, което е постигнато през последните 4 години", заяви Станишев и подчерта, че за този период е извървян труден мандат в сложна коалиция, но всички в името на България.

Днес България най-много се нуждае от съчетание между стабилност и промяна, от гарантиране на това, което сме постигнали за последните години, защото нищо не е дадено по лесен начин, нищо не се гарантира от само себе си, изтъкна още Сергей Станишев.

През следващата година най-важното е да опазим България, категоричен е той. Трябва да се запазят доходите, българските граждани и българските предприятия. Най-важното е за България е да има правителство с ядна политическа подкрепа, смята Сергей Станишев.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3021376
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779