Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2013 12:26 - Създадоха телевизор, на който двама души ще гледат два различни филма - Двама гледат различни филми на един телевизор
Автор: aidasv Категория: Технологии   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.01.2013 12:39


image Иновация!
08.01.2013 | 9:30 | ПИК
ПО ТЕМАТА

Южнокорейската група Самсунг (Samsung) представи на международно изложение на високите технологии нов телевизор, на
който двама души ще могат да гледат два филма или две различни програми едновременно, предаде Франс прес. Екранът от ново поколение бе показан на международното изложение на високите технологии в Лас Вегас, което днес по-късно ще бъде официално открито, но за журналисти и експерти вече отвори врати.

Телевизорът, наречен Еф 9500, е първият в света, който предлага функцията “мулти изражение” и позволява на двама души да гледат напълно различни програми с висока разделителна честота едновременно и на един и същи екран, заяви представителят на Самсунг в САЩ Джо Стинциано. Той подчерта на пресконференция, че изпълнението на този проект е станала възможно само благодарение на екраните от ново поколение, наречени органични електролуминисцентни екрани (OLED или OEL), които са много бързи.
За да виждат само “своята” програма, двамата зрители ще трябва да използват очила за 3Де с персонални високоговорители,
които ще им осигуряват стерео звук на картината, която наблюдават.

Досега друга корейска група – Ел Джи (LG) бе единствената, пуснала на пазара телевизори с органични електролуминисцентни екрани. Ел Джи обяви миналата седмица, че е започнала да получава вече поръчки за модела с екран 44 инча (140 сантиметра) при цена 7800 евро, които ще бъдат пуснати до края на март. Засега Самсунг не е посочил цена за новия си телевизор, чийто екран е също 55-инчов.

www.pik.bg/sazdadoha-televizor-na-kojto-dvama-dushi-shte-gledat-dva-razlichni-filma/



09:20  |  8 януари 2013 | Редактор Veline Nasciment
Южнокорейската група Samsung представи на международно изложение за битова електроника CES нов телевизор, на който двама души ще могат да гледат два филма или две различни програми едновременно, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Екранът от ново поколение бе показан на изложението CES в Лас Вегас, което днес по-късно ще бъде официално открито, но за журналисти и експерти вече отвори врати.

Телевизорът, наречен F9500, е първият в света, който предлага функцията "мулти изображение" и позволява на двама души да гледат напълно различни програми с висока разделителна способност едновременно и на един и същи екран, заяви представителят на Samsung в САЩ Джо Стинциано. Той подчерта на пресконференция, че изпълнението на този проект е станало възможно само благодарение на екраните от ново поколение, наречени OLED (с органични светодиоди).

За да виждат само "своята" програма, двамата зрители ще трябва да използват очила за 3D с персонални високоговорители, които ще им осигуряват стерео звук на картината, която наблюдават.

Досега друга корейска група -
LG бе единствената, пуснала на пазара OLED телевизори. LG обяви миналата седмица, че е започнала да получава вече поръчки за модела с екран 55 инча при цена 7800 евро, който ще бъде пуснат до края на март. Засега Samsung не е посочил цена за новия си телевизор, чийто екран е също 55-инчов.
it.dir.bg/news.php


Тагове:   технологии,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012350
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779