Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2011 22:51 - Благодарим ти партио любима за увеличението на цената на бензина!
Автор: aidasv Категория: Забавление   
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 19.04.2011 22:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бензинът е течна смес от различни съставки, предимно въглеводороди получени при преработката на суров петрол (нефт). Употреба намира преди всичко в двигатели с вътрешно горене, главно автомобилни, но също така и като разтворител, суровина в нефтохимията и др.

От 60-те години на XIX в. бензинът е известен като страничен продукт при първичната преработка на нефт с цел получаване на керосин (газ за лампи), който по това време е главният продукт с пазарна ценност. Поради липса на пазар бензинът обикновено просто е бил изхвърлян или изгарян. Едва след като в началото на XX в. започва масовото производство на автомобили, бензинът, поради своята достъпност, ниска цена и подходящи физически и химически свойства, се превръща в главен продукт на нефтопреработката; такъв е и до днес !?


А сега на кого да благодарим, че имаме пазарна икономика и високи цени на: горива и суровини, стоки и услуги, че накрая ще станем и на луди от пазара на труда, който е само една мечта. Как да се трудиш като няма работа, а пък ако имаш работа, то вероятно това което получаваш като трудово възнаграждение е поддържане в паметта видимата представа за пари, които по най бърз начин отиват по направление. Какво е то всеки го знае, а на практика остава само максимата - от аванс до заплата и така докато се върти земята!
И все пак благодарим ви партии любими като не трябва да забравяте това, че на всеки четири години се случват странни неща - "избори"! Е и какво от това -ако ви теглим един Х вместо някъкъв знак, който да ви докара на власт пак!?


Тагове:   цени,


Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3012761
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779