Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2010 08:38 - Икономика, банки, пари и накрая принципа/ефекта на доминото
Автор: aidasv Категория: Бизнес   
Прочетен: 1737 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.08.2010 08:41



    image Кой определя с колко фигури ще се изпълни принципа на доминото?
        Кои реди фигурите изправени?
                Кой определя кога трябва да се събори първата фигура?
                        Кой определя кой да събори първата фигура, за изпълнение принципа на доминото?
                                Кой определя това изпълнение от кого да се наблюдава?
                                        
Кой?

Принципът на доминото



КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ: Спасителният план на САЩ с ефекта на доминото към по-добър свят


 
Написано от Administrator   
Сряда, 07 Юли 2004 13:54
imageСпасителният план на САЩ е  акт с огромен ефект, независимо от своите първоначални замисли и води до почти революционни промени в самия САЩ и в целия свят. Той включва 700 милиарда долара финансов пакет за подпомагане на срутващата се финансова система на САЩ още от времето на Буш. При Обама той стана 825 милиарда долара. Независимо как ще бъдат изхарчени- за национализация или по обичайните корупционни схеми ще потънат в търбуха на частните банки, това са пари, които империята няма в наличност. За да ги намери тя ще се обърне към кредитори, а такива се очертават няколко страни - Китай, Индия, Япония ли ЕС(чрез МВФ)...

Обаче, тогава ще задейства ефекта на доминото. Който дава парите, той ще води парада!

Кредиторите ще имат силно влияние върху формирането на външната политика на САЩ и при това положение Конгресът на САЩ няма да може да  влага пари в развитие и цъфтене на военната  промишленост както до сега.
А точно военната промишленост
  сега оказва влияние върху поведението на двете партии- републиканци и демократи.
Те по между си нямат някакви 
идеологически различия, различават се по това коя корпорация - производител на оръжия  ги е яхната и чии корпоративни интереси те защитават.
Кредиторите ще влияят върху икономическите процеси вътре и във външна политика на страната и със сигурност това ще води до промени и то към добро.

След ипотечната и финансова криза, САЩ ще се наложи да 
се прости със своята икономическа структура на неограничена свобода на частника и минимална намеса на държавата( сиреч народа, защото в нормални и демократични страни народът е равносилен на държава).

Запомни от мен- частникът инвеститор никога не защитава интересите на обществото и държавата, колкото и да се мисли за морален(Маргарет Тачър) .

Икономиката на САЩ трябва да се преструктурира, за да се промени.
Нуждата от промени ще я поведе към икономическия модел и опита на нашата стара Европа- модел възникнал след
II Световна война и доказал своята жизнеспособност.
Европа е мирна, концентрирана в себе си, в наука, технологии, мирно усвояване на космоса, нови производства.
Преди няколко дни консерваторът Саркози събра страните членки на ЕС в Париж и обяви своето предложение Европа да се завърне в стария си модел на "регулирана икономика” за справяне с финансовата криза.
Това не е никак "ново" за европейците. Европейците развиваха ”държавен планов капитализъм” след II Световна война до средата на 80-те години, с приоритетни отрасли и сериозен дял на държавата в икономиката, с цел да регулира, контролира, съблюдава, налага правила и екзекутира безсъвестния частник.
От средата на 80-те години под влияние на засилващите се десни сили европейците започнаха да либерализират икономиките си  
с приватизация и концесиониране, но го правят по съвсем други начини, в сравнение с използваните в България( на нашите десни и леви крадци -лукановци, издигнали лозунга" Държавата е лош  стопанин", за да заграбят възможно повече държавна собственост).
Западняците го извършиха открито, прозрачно при развито демократично съзнание на обществото си, което е спирачка срещу всякакъв политически бандитизъм и заграбване.
При това въобще не пипнаха и разрушиха социалната си сфера, нито намалиха социалните услуги, даже я усъвършенстваха.

От този европейски социален модел САЩ си нямат и понятие.Той е стъпил върху главните идеи на Първата и втора Френски революции за "равенство, свобода и независимост", които не са познати в американското общество.

Между американската и европейската "либерализация на икономиката" огромна разлика, но за това ще говорим в друг анализ.
Въпреки либерализацията повечето страни на Западна Европа( без Англия, която се причислява към англосаксонския тип икономики) успяха да запазят
 до сега почти 40 % държавно управлявана икономика и я управляват също прозрачно и открито, блестящо, с напълно изключена корупция и възможност за развитие на корупцията.

Разковничето на тази антикорупционна обстановка са приетите от 1952 г. в западноевропейските страни силни антикорупционни законодателства за отделяне на корпоративните и финансови интереси от властта и политиката и сместването им, за лично облагодетелстване на държавници и политици във властта и с това направи невъзможно създаване на олигархия.

Изключение от континенталните европейски развити държави прави Италия, която няма добро антикоурпционно законодателствои това дава възможност на италианската мафия да е свързана дълбоко с най-високите етажи на властта, да продължава да цъфти.


Англосаксонците-
 САЩ и Англия също нямат такова антгикорупицонно законодателство и имат явлението "олигархия" , захванала яко политическата власт в двуполюсния им политически модел)

Саркози иска да върне Европа към доброто старо време на "регулирания капитализъм".
Западноевропейците лесно може да го направят, защото имат сериозен опит в него. 
А как ще стане за България това, след като вече 90% от икономиката и се намира в частни ръце и то в мутренски?

А българското общество все още няма изградено демократично съзнание по подобие на западняците? Ами Щатите? Какво ще ги правим ? Те никога не са имали опит?

Заслужава да се помисли!  

Европейската преса веднага се отзова в подкрепа на Саркози.

Немският  Westdeutsche Allgemeine Zeitung пише: Остава  само се надяваме, че накрая капитализъм ще загуби своят дивашки англо-саксонски вид и ще превърне  европейските практики в общ стандарт".

Швейцарският ” Tages-Anzeiger Zьrich” пише: ” Отделните членки на ЕС могат все още да подкрепят пострадалите финансови институции и чрез финансови инжекции да ги запазите от фалит. Но ако банките продължат да банкрутират на принципа на доминото, експорта и финансовите резерви няма да бъдат достатъчни. В средносрочен план страните-членки на Европейския съюз трябва да преодолеят своя национален егоизъм и да се съсредоточаване върху  контрола над раздробените  финансови пазари". 
 
Най интересен е  холандският” Trouw”. Просто да не повярваш от Холандия, най- американизирана страна след Великобритания, пише:” Съществува голяма разлика между англосаксонската форма на капитализъм и нашия "рейнски" по вид капитализъм, признат както от американците, така и от англичаните. Те непрекъснато с презрение са правили коментари по адрес на Европейския континент, сочейки го за пример как не трябва да се работи. За щастие, ние съхранихме системата и държавата си и нашето население не се оказа така  дълбоко потънало до уши в дългове.

"Френският вестник”Les Derniиres Nouvelles d`Alsace” заключава: ” Сега, за съжаление, не трябва да обвиняваме американците, че тяхната кредитна система и огромни дългове с неубедителни гарантирания станаха причина за собственото ни бедствено положение. Ефекта на  доминото продължава. Освен това, Европа с въодушевление приемаше всичко, което идваше от Щатите и копираше американския модел. Така, че сега е съвсем логично кризата да стигне и нас."

Просто не може французите да не го кажат това. Те още се чувстват гузни от проваленият на референдума първи вариант на европейската конституция, съставен от техния консерватор Жискар Д "Естен, който искаше в нея да направи задължителен за Европа американския модел на неконтролируемата икономика. Защо пък да са гузни, ще кажете веднага?! Браво на французи и холандци- будно и развитото им гражданско  и демократично съзнание спаси Европа от още една колосална грешка, нали?

По всичко личи, че Бумерангът който удари Европа през 90- те, изненадващо се е върнал при подателя си.
Явно западните експерти по пазарна икономика, станаха толкова убедителни, че сами си повярваха. Туити, Силвестър и Бабата са модел на пазарната икономика. Бабата (Държавата) умря, Туити (Федералният Резерв) беше изяден, а Силвестър (Едрият Капитал) стана Гюмтериер.

Извод: Пазарната Икономика е нищо без Държавата- Майка. С други думи, ако лайната струваха пари, сиромасите нямаше да имат гъзове... (Еди Мърфи) 

На САЩ не остава нищо друго освен да  започне да използва икономическия опит и форми на Европа, да преструктурира икономиката си за нови производства,  трудоустрояване на населението си и повдигане на жизн
ения му стандарт.

Новите икономически форми ще повлияят силно и върху развитие на закостенялата и от години нереформирана социална система на САЩ- тя ще придобие по-хуманни форми по подобие на европейската.

Като верижна реакция икономическите и социални промени ще повлиаят върху надстройката на обществото и преди всичко на развитие на нови форми на демокрация в американското общество- то ще започне да заимства от по-развитите форми на демокрация в на Европа- т.н. пряката и прозрачна демокрация и ще се откаже от досега действащата фасадна/представителна/ограничена демокрация в САЩ.

САЩ постепенно ще обърнат посоката на ветровете и ще откажат от ”звездните войни”, борбата срещу ”тероризма” и агресията срещу чужди държави.

Така ще бъде обезвреден терорист № 1 на света и злото в световен мащаб ще намалее. 


Освен икономическата си мощ, САЩ ще загубят и своята водеща в света до сега роля на военен хегемон. 


Промените в САЩ ще имат ефекта и на бумеранг в поведението на Русия,  определена от САЩ да бъде сега ”противодействието" му.
Русия ще се откаже също от гонене на ново превъоръжаване, ще може да се концентрира в себе си  да развива своите вътрешни сили, ще търси съдружие и коопериране с ЕС, пълна интеграция с него и ще развива своята демокрация по подобие на Европа .

Защото и Европа и Русия сега са убедени повече от всякога, че не може да съществуват разделено, те са нужни един на друг не само за ползване на природните богатства на Русия от страна на Европа, за ползване на новите технологии на Европа от страна на Русия, но и в приливане на техните изключително богати култури, дали много на човечеството . 

И накрая- това ще окаже огромно въздействие на България- тя ще се освободи от хомота на настоящата си лакейска политическа класа, свързана със САЩ,  следваща САЩ в неговия обществено, икономически, социален и политически модел и ще тръгне по нови-европейски пътища на развитие!

Да, изводът е един- светът върви към по-добро!   

 

7 октомври 2008 г.

Анализ на" Идея за България"

Автори: Антон Секеджиев и Дора Апостолова
Хелзинки-Мюнхен

Политически анализатори на "Идея за България"
 
Повече за Дора Апостолова ще прочетете в нения
БЛОГ в този сайт, в рубрика АВТОРИ

Допълнителни бележки на авторите: Анализа е публикуван на 7 октомври, но вече  ние виждаме стъпки на международната общественост  в тази насока,  това ни радва, и показва, че конспиративната теория има  възможност да стане реалност.В подкрепа на това ви предлагаме да прочетете следната информация:

Спасителният план на САЩ увеличава дълга
Медведев предложи на Европа договор за европейска сигурност
Саркози призова за нов курс на световната икономика и ЕС т.н."регулирана икономика"
Буш национализира Уолстрийт
ЕС обмисля създаването на "единен пазар" с Русия   

www.ideyazabulgaria.org/index.php


Тагове:   накрая,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3022836
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779