Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 12:36 - Това е положението - Движение "Гражданско действие" очаква всички блогъри, противници на следенето в Интернет на протеста - 14.01.2010
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.01.2010 14:05



teodordetchev.blog.bg/drugi/2010/01/13/dvijenie-quot-grajdansko-deistvie-quot-ochakva-vsichki-blogy.472060



Протестът срещу опита всички да бъдем въвлечени в едно общонационално „Big Brother Show ще се състои и всякакви слухове за неговото отлагане или за постигане на споразумение с вносителите на измененията в Закона за електронните съобщения „ЗЕС“ са дезинформация. Протестът, който ще се състои утре на площад „Народно събрание” беше иницииран от ПП „Зелените” и от известни на публиката групи като „Електронна граница” и „България е наша”. Протестът обаче ще бъде кръщение и на новосъздадената интернет мрежа за натиск Движение „Гражданско действие”, която подкрепи протеста и активно се включи в подготовката му.

 

Движение „Гражданско действие” беше създадено непосредствено след частичните избори за кмет на София от блогъри, които смятат, че отприщилата се обществена енрегия в блогосферата по време на частичните избори не бива да се разсее в атмосферата и не трябва да отиде напразно. Така се създаде ИНТЕРНЕТ ГРУПА ЗА НАТИСК – напълно НЕ йерархична и хоризонтална структура, която НЕ е регистрирана формално, но вече създава собствена физиономия, „трупа биография” и се различава драстично от познатите ни „групи за подкрепа” във Фейсбук.

 

ИНТЕРНЕТ ГРУПАТА ЗА НАТИСК беше наречена „Гражданско действие”и почти от движение се включи в обществените дебати. Позициите на групата като цяло са общо демократични, проекологични, антитоталитарни и антиавторитарни. На този етап, те са УМЕРЕНИ като смисъл и изказ но твърди в публичната им защита. Нищо чудно да доживеем да се наложи защитаването и на по-радикални позиции, но общо мнение е, че по принцип рационалността трябва да е с предимство пред емоциите.

 

Още един път искам да подчертая, че в ИНТЕРНЕТ ГРУПАТА ЗА НАТИСК няма място за формални йерархии, за шефове и редови членове. Подобна субординация би била донякъде уместна в една политическа партия, но не и в една хоризонтална структура, преследваща оказването на политически натиск за или против определени каузи. Движение „Гражданско действие” като ИНТЕРНЕТ ГРУПАТА ЗА НАТИСК на този етап най-вероятно ще се окаже адекватната форма за публично присъствие на блогъри с позиция по обществените проблеми и „злобите на деня”. В нейните рамки могат да се създадат и отработят механизми, с които да бъде оказвано влияние в защита на справедливи каузи в различни невралгични моменти от политическия и обществен живот.

Както вече беше подчертано, протестът на 14 януари 2010 г. на практика вече е кръщение и на новосъздадената интернет мрежа за натиск Движение „Гражданско действие”. Групата подкрепи протеста и участва в процеса на подготовката му. Представител на Движение „Гражданско действие” ( kedron.blog.bg ) участва във всички заседания на щаба на протеста. Аз самият бях упълномощен от сериозна група блогъри от Движение „Гражданско действие” да говоря на протестния митинг срещу следенето в Интернет.

 

На 13 януари 2010 г., Движение „Гражданско действие” излезе от виртуалната реалност и разпространи листовка в подкрепа на протеста, отпечатана в над 30 000 тираж. (Нека читателите не се притестняват за направените разходи – те се оказаха неочаквано скромни. И този път се намериха съмишленици, които минимизираха производствените разходи на листовката). Ако не са Ви връчили още позива на Движение „Гражданско действие” – можете да го видите тук в електронен вид.

 
image



image

Очакваме всички приятели и съмишленици от блог.бг на протеста на 14 януари 2010 г., пред Народното събрание.

Горното съобщение може да се усмихне някой ден от екрана на компютъра Ви, ако не вземем мерки днес. Подкрепете протеста срещу следенето в Интернет и безкрайния информационен апетит на МВР !

Елате на Националния протест срещу промените в Закона за електронните съобщения ! Да бъдем заедно на площад „Народно събрание” на 14-ти януари 2010 г. от 11:00 часа !  

Блогове на членове на Движение „Гражданско действие”, подкрепили лично и официално протеста на ПП „Зелените” срещу следенето в Интернет:

sestra.blog.bg ; boristodorov56.blog.bg ; cefulesteven.blog.bg ; petdoshkov.blog.bg ; bovari.blog.bg ; aidasv.blog.bg ; parasol.blog.bg ; zaw12929.blog.bg ; dressy.blog.bg ; lion1234.blog.bg ; nadagr.blog.bg ; ivich.blog.bg ; drona.blog.bg ; aatanasov.blog.bg ; teodordetchev.blog.bg

 

Блогове на членове и съмишленици на Движение „Гражданско действие” в които също си струва да се погледне:

lidis.blog.bg ; evrazol.blog.bg ; mirchev.blog.bg ; avangardi.blog.bg ; katan.blog.bg ; papadok.blog.bg ; kalin8.blog.bg ; kobata.blog.bg ; gothic.blog.bg







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3023965
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779