Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2013 22:14 - България – пример за Европа на 19 дек 2011 - 09.03.2013 на Европа за пример - България
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.03.2013 06:39


България – пример за Европа, настоява и Плевнелиев   19.12.2011 12:11 "Крайно време е и ние да показваме навън своите успехи"  
 
 
image
image

Дискусията е под патронажа на Цецка Цачева. Снимка: БТА

  България – пример за Европа,
настоява и Плевнелиев

"Крайно време е и ние да показваме навън своите успехи" Българите са за пример, от който могат да се поучат много европейски държави. Тази теза защити новоизбраният президент Росен Плевнелиев на дискусия в парламента "Две години след Лисабон – Европа накъде?".

По думите му Европа се намира в тежки времена, тъй като през последните години не е спазвала правилата.

"Решението е много елементарно – желязна дисциплина и спазване на правилата", отсече Плевнелиев.

Според него в годините на сериозен икономически растеж европейските държави растяли с по 4 - 6% на година, но се увлекли по харченето.

"Произведоха се планини от дълг, колосални суми, които дори и в добри времена за икономиката не се намалиха, не се изградиха буфери, с които да може в тежки времена да се покрият тези колосални задължения", отбеляза Плевнелиев.

"С едно малко изключение – една малка България точно във времената на икономически растеж успя да изгради буфер. Може да бъде давана за пример на всички наши европейски партньори и приятели. В последните 10 години България успя да намали своя дълг от 100% от БВП през 2001 г. на 16% от БВП през 2011 г.", каза Росен Плевнелиев.

По думите му Българите изповядват културата на стабилност. "Тя ще трябва да бъде имплантирана в главите на 500 милиона европейци. Стабилност и устойчивост са двете думи. Харчим толкова, колкото можем да си позволим, което е важно, за да стоим здраво на земята, да имаме доверие и да можем да растем", добави новоизбраният президент.

Според него затова са необходими отговорни действия на всички.

"На България й предстои да направи едно чудо – да се обединим в няколко приоритета, независимо кой е на власт и това ще се случи през 2012 г. в реализиране на идеите "България 2020", категоричен е Плевнелиев.

Избраният за президент смята, че българите трябва по-често да демонстрират самочувствие и вижда ролята на България в следващите години като "двигател на европейската интеграция".

"Ние ще бъдем един от най-солидарните членове", каза той и добави, че е крайно време и ние да показваме своите успехи.

Според него политическите партии ще се обединят по националните приоритети и предупреди, че няма време за отлагане.

    www.dnes.bg/  

image  

 

"С едно малко изключение – една малка България точно във времената на икономически растеж успя да изгради буфер. Може да бъде давана за пример на всички наши европейски партньори и приятели. В последните 10 години България успя да намали своя дълг от 100% от БВП през 2001 г. на 16% от БВП през 2011 г.", каза Росен Плевнелиев.
По думите му Българите изповядват културата на стабилност. "Тя ще трябва да бъде имплантирана в главите на 500 милиона европейци. Стабилност и устойчивост са двете думи. Харчим толкова, колкото можем да си позволим, което е важно, за да стоим здраво на земята, да имаме доверие и да можем да растем", добави новоизбраният президент.
Според него затова са необходими отговорни действия на всички.



Новини image 19:33  image
08.03.13
Цачева: Не намерихме баланса между финансовата дисциплина и доходите автор(и): Труд онлайн image Цецка Цачева

Причината за прекратяването на нашия мандат е викът на хората, които излязоха на улицата. Ние, като управляващи, не намерихме баланса, равновесието между финансовата дисциплина, растежа, инвестициите в средния и малкия бизнес, доходите на гражданите и заетостта. Това каза председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева в предаването „Лице в лице" на бТВ.

Тя бе категорична, че бедността и справедливите искания на хората по улиците трябва да отрезви политиците днес.

„Самите ние не даваме повод за себеуважение на институцията Народно събрание, на какво основание ще искаме гражданите да ни уважават и да не ни отричат?", попита председателя на парламента.

На въпрос дали Симеон Дянков е виновникът за всичко това, което се случи, Цачева каза, че не иска да дава оценки и добави, че не е само той виновникът.

Относно състава на служебния кабинет, Цачева бе категорична, че отговорността за него е изцяло на президента Плевнелиев и че основната му цел е организацията на честни и прозрачни избори, изплащането на по-високите пенсии от 1 април, да следи за точното разходване на средствата в държавния бюджет.

Цачева обяви, че няма да оглави служебното правителство, както и че няма да бъде посланик в Берн. "Това звучи несериозно и няма нищо вярно в слуховете за тези постове", коментира тя.

"Аз имам очаквания кога ще бъде последното заседание на Народното събрание, но не зная със сигурност", каза Цачева. Тя поясни, че то най - вероятно ще бъде в сряда или в четвъртък и добави, че всичко зависи от президента Росен Плевнелиев.

www.trud.bg/


Президентът иска парламентът да вдигне доходите Преглед на печата 1 Март, 2013 08:14 image
.......................................

Президентът иска парламентът да вдигне доходите някак си, недоумява "Сега"
Президентът Росен Плевнелиев поиска от депутатите на 41-вото народно събрание да направят промени в няколко основни закона, чрез които да се повишат доходите. Идеите бяха подхвърлени схематично, без никаква конкретика, без да са обсъждани предварително на срещите на президента с политическите сили през последните дни. Затова нито депутатите на управляващите в оставка, нито от опозицията знаеха какво точно очаква той от тях. "Обмислете внимателно възможността за промени в Кодекса за социално осигуряване, Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване или Закона за държавния бюджет за 2013 г., както и други краткосрочни възможни решения в политиката по доходите и в подкрепа на най-нуждаещите се", призова Росен Плевнелиев в обръщението си към нацията, в което обяви, че предсрочните избори ще бъдат на 12 май. Няколко часа по-късно на въпрос на "Сега" какви точно промени иска президентът отговори само: "Благодаря, няма да отговарям на въпроси". След това от екипа му обясниха, че Плевнелиев ще изчака депутатите да си огледат законите и тогава може би ще коментира или ще направи конкретно предложение.
.......................................................................................

България

fakti.bg/bulgaria/

  НАЧАЛО / ПОЛИТИКА   Кристалина Георгиева: Много е важно да се увеличат доходите на хората

09 Март 2013 | 11:39

image

/КРОСС/ България малко пренави пружината на финансовата дисциплина, заяви в предаването „Седмицата" на Дарик българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Тя смята, че има „пространство, в което да се мисли за поемането на нов заем", но е много важно за какво трябва да бъдат използвани тези пари.

Според Георгиева е много важно да се увеличат доходите на хората. „Аз винаги се притеснявам, когато се взема заем за вътрешни цели, защото, според мен, със заем трябва да се финансира стимулирането на икономиката", допълни еврокомисарят.

Тя бе категорична, че ако говорим за заем, той може да бъде и от вътрешния пазар. Георгиева определи санирането на жилищата като приоритет, който може да се финансира със заем. На въпрос защо, след като знае какъв е пътят пред България, не си вземе няколко месеца отпуск, за да стане служебен премиер, Георгиева отговори: „Защото трябва да напусна мястото си като еврокомисар".

Тя бе категорична, че не може по време на отпуск да участва в управлението на страната. „Такъв вариант с отпуската за съжаление няма", допълни Георгиева. Според нея следващото правителство трябва да раздели финансовия министър от вицепремиерското място по икономическите въпроси. „Ние знаем, че у нас две неща останаха нерешени - едното е социалната тема и второто - подпомагането на малкия и среден бизнес", каза Георгиева. Няма политическа готовност България и Румъния да бъдат приети в Шенген, заяви българският еврокомисар Кристалина Георгиева. По думите й на фона на приоритетите, които стоят пред страната ни, това не е най-важната тема. „Ние трябва да влезем в Шенген, но не е приоритетът, в който трябва да се фокусираме с всички сили. Настроението е да има увереност във всички държави и тогава да се внесе за обсъждане в Съвета за сигурност", каза Георгиева.

„От Брюксел това, което се вижда, че кризата генерира вълна от недоволства. Включително и в нашите съседи като Гърция и Румъния има турболенции", допълни българският еврокомисар. Според нея тревогата в Брюксел върви в две насоки - първата е какво да направим, за да решим проблема с безработицата, и дали мерките, които се вземат, са достатъчни.

„Втората тревога е дали, когато се насочим към растеж и решаване на безработицата, няма да изпуснем финансовата дисциплина", допълни Георгиева. По думите й „дълговата криза е в огледалото за обратно виждане, тя е зад нас, но не толкова назад, че да я забравим".

www.cross.bg/



Когато няма заплати хората издигат плакати и ако написаното на тях няма кой да прочете това вече не е добре!
При положение, че всичко е комерсиално, то хората са в пълното си право да искат да живеят нормално!





Тагове:   пример,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3026666
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779