Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 18:25 - 1-ви ноември - 2010
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 01.11.2010 18:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БУДИЛНИЦИ И БУДИТЕЛИ

Каква е разликата между будилник и будител?

Будилникът е онази досадна машинка, която сутрин вдига гаден шум, за да ви изстреля от креватчето на работа.

Будителят е човек, който учи азсъмбългарчетата на буквичките и таблицата за умножение, играе "Многострадалната Геновева" пред родителите им, списва вестници и пише книги, а в един прекрасен ден слага калпак с лъвче, излиза на улицата и запява: "Хей, народ поробен, що си тъй заспал"... Е, поне така е било някога, когато заспалият народ е искал да се събуди.

Днес будителят се възприема единствено като тежест за бюджета и заплаха за финансовата стабилност на страната.

Будителите в училищата стискат зъби, когато учениците им ги замерват с хартиени топчета, да не би да си изпуснат нервите - не се знае чий мобилен телефон снима в момента, та да качи после клипчето в интернет.

Будителите от БАН като хайвани търкалят тикви по улиците, та да им обърне някой внимание. Е, обърнаха им - направиха им ревизия.

Будителите от Софийския университет врънкат министерството си за някой лев, та да не разпуснат поотрасналите азсъмбългарчета през зимата заради студа в аудиториите. Министърът на будителите пък ги ругае, че не знаят английски като хората.

Будителите от театрите потропват и попръцкват в телевизионните комедийни програмки, защото хората били обичали простотийката и на нея се смеели.

Будителите от вестниците списват газетите с изрази, каквито не употребяват дори хамалите от Сточна гара. Защото народът бил говорел така. Кой народ - газетните будители не уточняват.

Мисията на будителя днес се оценява с възвращаемостта на вложените средства в операцията "събуждане". Ако рейтингът е слаб, тиражът нисък, а рекламите малко - тогава будителят се е провалил и се лишава от това звание.

Ако обаче тиражът изхвърчи нагоре, като пуснеш на първа страница снимка на голия труп на прясно застреляния министър-председател, тогава си признат за баш будител, наследник на Черноризец Храбър и достоен президентът да ти закачи на врата орден с името на качествен колбас.

И от тази висока трибуна да учиш другите будители как се провежда конкурсът "Мис Дупе", та да станат и те един ден достойни за тая награда.

Но ние се отвлякохме.

Каква беше разликата между будилника и будителя?

Разликата е тази - че когато средностатистическият индивид, разгневен от звънеца рано сутрин, потроши досадната машинка, следват псувни, тюхкания, закъснения, разправии с началството, обяснения пред благоверната и накрая - разноски за ремонт или направо купуване на нов будилник.

Потрошеният будител не може да бъде поправен. Няма и откъде да се купи нов.

Останалата без будители нация си остава заспала в талаша.

И, тъй като няма кой да я научи качествено на четмо и писмо, да не говорим за таблицата за умножение, така и не може да разбере защо така е останала най-бедната и нещастна в Европа. Обясняват й, че това е вселенският антибългарски заговор, нацията кима доволно и отива да хвърля гюбеци в дискотеката.

Как беше го рекъл класикът?

А, да:

- Дали се зора довърши или се две нощи смесиха?

Рубриката на Румен Белчев

www.starshel.bg/


Тагове:   ноември,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3022601
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779