Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 17:00 - Учим се от опита на Румъния във ВиК сектора
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
2



Учим се от опита на Румъния във ВиК сектора Автор Светлана Георгиева   // 04/10/2012

image

 

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев ще бъде на посещение в Букурещ, Румъния на 5 октомври. Там той ще се запознае с опита от проведената реформа в сектор ВиК, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В рамките на работните срещи ще бъдат дискутирани и прилаганите в северната ни съседка финансови схеми за усвояване на средствата по програми на европейските структурни фондове в сектора.

Участие ще вземат също народни представители от ресорните парламентарни комисии на парламентите на България и Румъния, представители на асоциации по водите в двете страни и управители на ВиК дружества.

Припомняме, че преди дни ш ефът на ДКЕВР съобщи, че съществуващите в момента 65 ВиК дружества у нас ще бъдат обединени в 28, като от тях ще се изисква да получат лиценз, за да работят като ВиК оператори.

Окрупняването на ВиК дружествата, което залегна в проектозакона за водите, беше предложено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Поправките в закона в момента се обсъждат от Народното събрание и предстои да бъдат окончателно гласувани от депутатите.

Целта е промените, които се подготвят във ВиК сектора, ще помогнат за привличането на инвеститори, тъй като големите дружества ще имат по-голяма възможност за достъп до заемен капитал и да са по-надеждни в обезпечаването на инвестицията.

www.energyonline.bg/


Тагове:   вода,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3022543
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779