Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 18:24 - ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА П Л А Н - П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е За разрешаване на политическата криза в България - Димитър М. Иванов
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 1836 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 26.02.2013 14:42


    image ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА

  П Л А Н - П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е


image
За разрешаване на политическата криза в България

1. По Отношение на Гражданските Социални Протести
Протестиращите от цялата страна трябва да разберат, че ако искат техните искания да бъдат адресирани и решени, те следва да създадат - НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ КОМИТЕТ.
Такъв Комитет следва да се създаде и идентифицира час по-скоро, за да координира и ръководи действията на протестиращите и техните разговори с управляващите и с институциите.

Създаването на такъв Национален Граждански Комитет ще сложи на ново, по-високо национално-отговорно място ръководителите на протеста и ще направи техните искания - ясни и открити за всички - за институциите, медиите, за международния свят.

Всяко закъсняване с неговото формиране е свръх вредно, защото създава в страната обстановка на анархия и дава възможност за безредици и нестабилност.

2. Незабавно свикване от страна на Президента на извънредно заседание на Националния Консултативен Съвет по Национална сигурност. Този съвет се е свиквал за далеч по-маловажни събития, а сега на карта е поставена наистина националната политическа, икономическа,социална и финансова сигурност на България.

Това Заседание следва да бъде разширено и на него по Покана на Президента да бъдат поканени значими, признати имена на българския интелектуален и духовен капитал.

Целта на заседанието следва да бъде вземане на решения по Прилагането на Конституцията на Република България в дадената ситуация, както и по отношение на необходимата реакция на бъдещите управляващи по отношение на социалните протести, които заливат и предупреждавам, ще продължат да заливат страната, ако не се намерят конструктивни и ефективни решения.

Важна цел на това Заседание следва да бъде обсъждането и дефинирането на Целите и Задачите на бъдещото Служебно Правителство, което на фона на острите и неспирни социални протести, секторни стачки и очевиден финансов дефицит в страната – не може да бъде едно просто РУТИННО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО.

То няма да може да организира нормални, цивилизован начин изборите, ако България е в пламъците на социалния и финансов пожар.

3. Вземане на Решение за Предсрочни избори и определяне на всички нормативни срокове и дати свързани с организацията на тези Избори.

4. Срочно, но и внимателно, прецизно Формиране на Служебното Правителство. Страната не може да стои във вакуума на липсата на управление.

Международните ни партньори, основните политически институции в европа и в светът, чуждите инвеститори и глобалните финансови институции следва да бъдат успокоени, че независимо от срутването на доверието в ГЕРБ, служебното правителство ще се справи с всички отговорни задачи и поети обещания.

5. Започване на срочни преговори с Националния Граждански Комитет, координиращ Протестите, както и преговори с основните икономически агенти – чужди инвеститори-собственици на ЕРП-та, собствениците на елцентралите и генериращите мощности, с АЕЦ Козлодуй и други за намиране на конструктивни, действени, ефективни и дългосрочни решения на най-нажежените проблеми.

6. Задължителна актуализация на бюджета.
Служебното правителство няма правото да действа „на сляпо” без да преразгледа прецизно, макар и в работен порядък ситуацията с Бюджет 2013, както и редица сделки на кабинета Борисов. Може да се окаже налице необходимостта от актуализация на този бюджет и за тази актуализация може да се наложи в „задочен” порядък да бъде информиран парламентът и респективно тя да бъде приета от него. България трябва да има един отговорен бюджет до края на годината. Налице е необходимост от фискална корекция особено в разходната част на бюджета. На фона на действията на досегашния авантюристичен финансов-министър, не може едно правителство и премиер, макар и само служебни – да влязат в капана на фискалната еквилибристика на досегашния финансов министър.

7. След изборите и след формиране на новата политическа конфигурация в Парламента – обединяване около идеята за създаване на силно, национално Правителство на възстановяването на България и на националните приоритети.
В такова правителство, политически фигури били в предишни правителства на България – не би следвало да имат място.

8. Осигуряване на действията и функционирането на новото, формирано след изборите национално Правителство на Република България – минимум за първите 600 дни с нов, свеж външен финансов ресурс, минимум на стойност 6-7 млрд евро, комбинирано получен при възможно най-добрите условия, едновременно институционални и пазарни.

От моето Изявление по Канал 3
20 Февруари 2013 г.

Димитър М. Иванов



Тагове:   позиция,


Гласувай:
3



1. dolce - малеееееееееееее
21.02.2013 13:16
Ти когато си го писал това май се виждаш начело на : те следва да създадат - НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ КОМИТЕТ.
цитирай
2. kpandjarova - Напълно съм съгласна с това, че т...
22.02.2013 19:28
Напълно съм съгласна с това,че трябва много бързо да се определи с кого държавните институции ще преговарят.Няма време,а и всяко мотаене дава възможност за организиране на силите на властта.
Съгласна съм и в частта .че България трябва да продължи да изпълнява международните си ангажименти и нашите вътрешни проблеми да не станат причина за негативни последици за икономиката ни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3025980
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779