Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 20:54 - Времена -> Имаше заповеди за уволнение, а ние бяхме работодатели, но станахме и европейци - само, че по-български!?
Автор: aidasv Категория: Други   
Прочетен: 2013 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 04.02.2012 22:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
15.04.2010 21:31 - Заповед за уволнение Автор: aidasv Категория: Други   image
Прочетен: 88 Коментари: 0 Гласове: 5


image



25.01.2010 21:00 - "Аз съм европеец" Автор: aidasv Категория: Други   image
Прочетен: 240 Коментари: 4 Гласове: 6
Последна промяна: 25.01.2010 21:02
който живее по българските стандарти,                    
                                                                                                    а Вие ?

image

image image
Граждани подписват "заповед за уволнение" на правителството
Десните започват протестна акция "Аз съм европеец"

Борис Николов

1 Септември 2008

 

Българските партии, членове на Европейската народна партия (ЕНП) – ГЕРБ, ДСБ и СДС започват протестна гражданска акция срещу правителството под наслов "Аз съм европеец". В понеделник поредната среща между представители на трите партии роди и идеята за национална подписка, която ще има формата на символична заповед за уволнение на правителството на тройната коалиция БСП, ДПС и НДСВ, представлявано от Сергей Станишев.

image

Така изглежда "заповедта за уволнение" на правителството

"Заповедта за уволнение е на основание корупция по всички етажи на властта, некомпетентността в управлението на държавата и провала на членството на България в Европейския съюз”, обявиха представители на трите партии в понеделник.

Всеки гражданин може да се подпише под заповедта като работодател. Подписите ще се събират от 6 до 20 септември в цялата страна, като ще има възможност желаещите да подкрепят подписката и в интернет. До момента са разпечатани 500 хиляди екземпляра от символичните заповеди за уволнение. Трите партии организатори са разкрили специална сметка за финансиране на протестната акция.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разясни, че няма да се използва протестен подход тип “тояги и сопи”, а ще се сложи “акцент върху писалката”. По думите му партиите от ЕНП не желаят хаос, но в същото време и не искат управлението да продължи по този циничен начин.

Той отбеляза още, че чрез медиите българското правителство ще бъде запознато с мнението на гражданите за управлението. “Надявам се, че българското правителство ще се отрезви от кампанията”, допълни той.

Зам.-председателят на ДСБ Петър Москов каза, че подписката няма юридическа стойност, но има морална и политическа. Според него би трябвало подписите на голямата част от българите да бъдат достатъчни за правителството да си подаде оставката.

“Мотото на националната протестна кампания “Аз съм европеец” не е просто лого, а есенцията на реформисткото поведение на България през последните години”, посочи Москов. По думите му да си европеец, означава да не приемаш правителство, което краде милиони и милиарди, а в същото време да получаваш 240 лева заплата.

Москов обясни, че все още се дебатира въпросът дали управлението на това правителство има алтернатива. “Когато обаче човек краде, първо бива уволнен, а след това му се търси заместник”, каза Москов.

Той изрази надежда, че България вече няма да бъде задният двор или килерът на Европа. “Хубаво е да имаш килер, но не и да живееш в него”, посочи Москов.

Москов допълни, че очакванията на организаторите на подписката са правителството на Сергей Станишев да се опита да се държи като европейско в края на мандата си и да не се налага опозицията да предприема следващи стъпки.

Зам.-председателят на СДС Любов Панайотова обясни, че подписката ще бъде изпратена на двата синдиката - КНСБ и КТ “Подкрепа”, както и на браншови организации. “Надяваме се, че заповедите за уволнение няма да са една, а много повече”, каза Панайотова.


www.mediapool.bg/show/



image

   
image

Поздрав за всички българи без значение дали са
европейци или не, но които живеят и работят по всички точки на света!

image



Тагове:   времена,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3022801
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779