Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2010 16:03 - Писмо на проф.Димитър Иванов, адресирано до широк кръг симпатизанти... "В страната се провежда икономическа политика от типа на Чаушеску"
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 3647 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 13.09.2010 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, КОЛЕГИ, ЧЛЕНОВЕ НА  Г Л А С,

СКЪПИ СИМПАТИЗАНТИ И СПОДВИЖНИЦИ НА Г Л А С,  

УВАЖАЕМИ ОБЩЕСТВЕНИЦИ И АКТИВНИ РАДЕТЕЛИ НА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ГРАЖДАНСКИ ГЛАС В БЪЛГАРИЯ,

Бих искал с огромно уважение към всички Вас да изразя своята благодарност и гордост едновременно, за изключително важната, национално отговорна и успешно проведена Среща на Гражданско Сдружение ГЛАС (основно авторите на Откритото Писмо До Президента на Република България от 6 юли т.г. Относно: Опасното продължаване на икономическата криза и рисковете и предизвикателствата пред които е изправена финансовата и банкова система на България) на 10 септември т.г. с Президента Георги Първанов и неговия екип от съветници.

Няма как всички ние да не сме горди от факта, че на фона на тоталното неглижиране на мнението и гласът на гражданското общество в България от страна на множество институции, избрани и създадени да представляват де факто и де юре гражданите на страната - ние, ГЛАС, успяхме да накараме Президентът на Република България да ни чуе; да се срещне с нас официално, да приеме нашето Писмо, нашите твърдения и нашите предложения, както и да изслуша всеки един от 10-членната делегация на ГЛАС. Нещо повече, това бе безпрецедентна първа подобна среща на Президента и неговия екип с гражданско сдружение. 

Всичко това, не може да не доказва и демонстрира, резултатът от нашите над пет годишни усилия, а на някои от нас, една вече над двадесет годишна борба за една друга България.

Лично аз, държа да изкажа своята възхита, уважение и благодарност - на всеки един от членовете на делегацията на ГЛАС за срещата при Президента - за качеството на направените изказвания, за тяхната съдържателност, откровеност, за политическата смелост и гражданска доблест и бих добавил държавническа мъдрост. Знаете за моята прецизност и изисквания, и затова подчертавам че не правя комплимент с тези думи. Всички Вие, всички Ние, заедно израснахме през тези години; ГЛАС израсна още повече - и в ескпертен, и в политически план; в национален и в международен аспект. Мнението на ГЛАС, основано на един невероятно богат и доказан експертен и граждански капацитет - се знае и се чува с внимание в България; отчита се в Европа, стига и до световните лидери. 

Прогресът, който направихме - без спонсори, без финансиране от олигарси, в огромния брой от случаите изолирани и от медиите и от вече второ поредно правителство - без никакво съмнение не може да се отрече от никого.

Този прогрес обаче, нека да не забравяме - се дължи на това, че ние не променихме нашите принципи, убеждения, цели и обещания, залегнали в Учредителната Декларация на ГЛАС; не влязохме в евтини политически игри, увеличихме нашата експертност и независимост. Верността към принципите и целите ни, залегнали при Учредяването на ГЛАС - продължава да бъде най-важния двигател на нашите успехи.

Когато говоря за успех и прогрес, трябва да сложа и едно НО, с големи букви. Да, налице е успех във формирането и утвърждаването на ГЛАС като гражданско сдружение, НО не можем да кажем, че е налице успех в страната по отношение на целите, за които се борим. Да, България е "остров на стабилност", но всъщност това е остров на "стабилността" на бедността; стабилността в изоставането на България от всички останали 26 страни-членки на ЕС. Както подчертаваме в Писмото до държавния глава, "нищо не беше направено за тези вече може би над 1 милион български граждани, които са изключени от света на труда, от прогреса на цивилизацията, от радостите на живота...".  

Така, че, от ясно по ясно, е, че ние имаме много работа пред нас, но желаех с това писмо до всички ВАС, НАС да отбележа точно - къде е ГЛАС днес и накъде ще вървим през следващите дни и месеци. Идват за съжаление тежка есен и зима за България, за българската икономика и гражданите на страната. В такова време на огромна политическа, икономическа и социална несигурност, ГЛАС и всички наши симпатизанти и сподвижници следва да сме още повече сплотени, активни и ефективни в нашите инициативи и действия, за да можем да помогнем на България.

ГЛАС се отваря в своите действия и инициативи, планове и решения, предложения и реакции - към всички останали граждански организации, политически партии и съюзи, отделни граждани, експерти, кметове, хора на бизнеса, предприемачи; хора на идеите и на активния труд, към всички патриоти. Нарастват с бързи темпове нашите членове и симпатизанти. В качествено отношение продължаваме да се обогатяваме и засилваме.          

Ние следваме и ще следваме нашия план за действия в национален и в международен план, но искам да заявя, че остро се нуждаем от помощта на всички български патриоти. България се нуждае от нашето обединяване и засилване. И нека това се разбере от всички. Страната  и гражданите - не могат да преживеят още един нов съдбоносен трус. Необходими са радикални действия за промяна на тежката и драматична икономическа, социална и финансова ситуация.

Благодаря ви още веднъж за това, което направихте и продължавате да правите в името на България и просперитета на нейните граждани.

Ваш,

Димитър М. Иванов

Председател на Гражданско Сдружение ГЛАС   

www.scci.bg/modules.php  



Тагове:   криза,


Гласувай:
4



1. haralanov - ,,Президентът на Република България,,?
13.09.2010 16:29
Че какъв президент е уж ,,социалния,, Гоце?
Каква полезна работа за България е свършил за 10 години?
цитирай
2. galinabg - За протокола да учотня,
13.09.2010 21:11
че на снимката на страницата на БНР не е проф. Димитър Иванов и това е абсурдна грешка от колегите в радиото!!! Правя това уточнение, за да не си помисли някой, че Ангел е сбъркал :)))) За непрофесионализъм става дума, на страницата-майка!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3023426
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779