Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 19:45 - Синдикатите заплашиха с нови протести
Автор: aidasv Категория: Новини   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
5



12 октомври 2010 19:22

imageСофия /КРОСС/ Синдикатите заплашиха с нови протести. Това стана ясно след края на неофициалната среща между тях, работодателите и правителството. Синдикатите са останали изненадани от предложението на министъра на финансите Симеон Дянков още от следващата година пенсионната възраст да бъде увеличена с една година, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.


Преди това работодателите съобщиха, че бизнесът и правителството са постигнали съгласие по всички спорни моменти, с изключение на разпределението на осигурителната вноска на 50 на 50 между работодател и работник.

"Споразумяхме се в четвъртък, след два дни, официално аз да поканя всички на тристранката, така че в официален формат да обсъждаме всички теми и предложения, които в последните няколко дни неформално обсъждахме", заяви Дянков, който първи напусна срещата

От КНСБ не са съгласни с позицията на финансовия министър за увеличение на стажа и на възрастта на категорийните работници от 2011 г. Избраният днес за президент на КНСБ до конгреса през пролетта Пламен Димитров обясни, че финансовият министър е предложил 1,5 процентни пункта увеличение на вноската.

"Увеличението с 1,5% на вноската очевидно е свързано с това предложение за увеличение на стажа и възрастта на категорийните работници", обясни Димитров. По думите му това не било поле за диалог, а "взривяване на диалога".


/АС/

www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1161642-sindikatite-zaplashiha-s-novi-protesti


Тагове:   нови,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: aidasv
Категория: Други
Прочетен: 3023773
Постинги: 1607
Коментари: 1245
Гласове: 22779